Predsednik Aleksandar Vučić ugostio čuvenog francuskog pisca Patrika Besona: Hvala na iskrenosti, nezavisnosti i poštenju (FOTO)

28.10.2022

08:55

0

Književnik je ove godine bio gost Sajma knjiga u Beogradu

Predsednik Aleksandar Vučić ugostio čuvenog francuskog pisca Patrika Besona: Hvala na iskrenosti, nezavisnosti i poštenju (FOTO)
Patrik Beson Aleksandar Vučić (4) - Copyright Tanjug/Rade Prelić

Predsednik Aleksandar Vučić primio je danas francuskog pisca Patrika Besona, koji boravi u Beogradu kao gost Sajma knjiga na kome je predstavio svoju knjigu o Novaku Đokoviću.

Tanjug/Rade Prelić
 

- Zahvaljujem Vam na intelektualnoj nezavisnosti, iskrenosti i poštenju kojima ste, kroz svoja književna dela približili istoriju i sudbinu srpskog naroda i Srbije francuskoj javnosti - objavio je predsednik na svom Instagram profilu, uz fotografije susreta.

 

 

Čuveni francuski pisac, veliki prijatelj Srbije, bio je veoma angažovan u francuskoj i srpskoj javnosti, posebno u odbrani srpskog naroda u periodu od 1995. do 2000. godine koja započinje knjigom objavljenom u Francuskoj - "Krik protiv klevetnika Srbije" (1995).

Tanjug/Rade Prelić
 

Beson je napisao više od 80 knjiga kao veoma plodan književnik, autor zapaženih romana i knjiga priča poput "Dara", "Lenjivica", "Veština zavođenja", "Vila Don Kihote", "Stanje duha", "Bogatašica", "Beograd City", "Brabanovi", "Srđan", "Miloš i Milena i Julije i Isak", "Titanika", "Puškinova smrt", "Hristov grob", "Izvesna Melanhonija", "Romani iz mladosti" i drugih.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike