Misterija prezimena Minje Subote: Bila je to velika dilema

17.09.2021

08:22 >> 08:30

0

Autor: Dejan Ćirić

Mnogima je bilo zanimljivo to što je emisija Muzički tobogan bila emitovana nedeljom, iako se njen voditelj prezivao Subota

Misterija prezimena Minje Subote: Bila je to velika dilema
Copyright Minja Subota Antonio Ahel/ATAImages

Poznati televizijski voditelj Minja Subota preminuo je u danas 82. godini života. Mnoge generacije pamtiće ga kao heroja svog detinjstva koji im je ulepšao najlepše doba života.

Svi znaju pesme koje je komponovao, a koje se i danas pevaju u predškolskim ustanovama i školama poput “Deca su ukras sveta”, “Išli smo u Afriku”, “Rekao sam brezi i topoli”, “Razbole se lisica”…

Minja Subota Milan Maricic/ATAImages

Generacije mališana rođenih osamdesetih godina odrastale su uz emisiju Televizije Beograd “Muzički tobogan”. Sa Minjom Subotom pevušili smo omiljene pesme, takmičili se u komponovanju, pisali poeziju, svirali instrumente. Mnogima je bilo zanimljivo to što je ta emisija bila emitovana nedeljom, iako se njen voditelj prezivao Subota. Jednom prilikom Minja je otkrio misteriju svog prezimena.

– Bio je problem sa prezimenom jer su deca pitala, kako emisija ide nedeljom a ja se zovem Subota. To je bila velika dilema… Moje prezime je pravo srpsko prezime. Čak i ovi koji se bave tim kažu da mi sa prezimenom koje imaju ovo “a” a ne “ić”, da su to ustvari srpske porodice koje su sačuvale svoje prvobitno prezime – rekao je Minja Subota.

Pročitajte još

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike