Neprolazne dečje pesme po kojima ćemo zauvek pamtiti Minju Subotu (VIDEO)

17.09.2021

08:11 >> 08:32

0

Autor: Dejan Ćirić

Najmlađima je približio pesmice Ljubivoja Ršumovića Deca su ukras sveta, Išli smo u Afriku, Bio jednom jedan vuk, Kada se rodi dete, Mikinu čuvenu Plavi ?

Neprolazne dečje pesme po kojima ćemo zauvek pamtiti Minju Subotu (VIDEO)
Copyright Minja Subota Ahel/ATAImages.

“Pionirsko kolo”, “Mama je glagol od glagola raditi”, “Majstori, majstori”, “Bravo škola”, “Ana voli Milovana”, “Top-gan tobogan” su melodije koje danas zna bezmalo svako dete. Uz pomenute hitove dečje zabavne muzike još je oko 200 pesama koje se pevaju po školama (neke kao obavezni deo programa), pevuše po ulici, parkovima, po obdaništima, na rođendanima i dečjim proslavama, a sve one su rođene u jednoj divnoj televizijskoj emisiji za decu – “Muzičkom toboganu” TV Novi Sad.

Mnoge od njih izveo je Milan Minja Subota, koji je danas preminuo u 82. godini, posle borbe sa teškom bolešću.

Minja je najmlađima približio pesmice Ljubivoja Ršumovića “Deca su ukras sveta”, “Išli smo u Afriku”, “Bio jednom jedan vuk”, “Kada se rodi dete”, Mikinu čuvenu “Plavi čuperak”, “Kad đak zna šta hoće” Dobrice Erića i mnoge druge…

Iako namenjen najmlađima, u ovom lepom i atraktivnom programu, koji je neodvojiv od imena Minje Subote, uživali su i roditelji, deke, bake, tetke…

Zamišljena kao zabavno-muzička emisija takmičarskog karaktera, ona je uspela da kao učesnike okupi na hiljade mališana iz svih krajeva Jugoslavije, bila je inspiracija za stvaranje instrumentalnih sastava, ritmičkih i baletskih grupa po školama, u njoj su pokazali svoj talenat mnogi mladi, sjajni vokalni i instrumentalni solisti, imitatori.

– Ovaj dinamičan i zabavan muzički program stvaraju isključivo deca, koja svojim šarmom, talentom i neposrednošću osvajaju televizijsko gledalište. Divno je to kako su deca uvek nepredvidiva, i ako im se da pravi impuls, uvek pružaju više nego što se od njih očekuje – rekao je svojevremeno Minja.

Pročitajte još

I zaista, uz “Muzički tobogan” odrasle su brojne generacije.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike