Svako u sebi može pronaći udbaša! Probajte! 24sedam na projekciji filma "Trag divljači" (FOTO)

28.09.2022

17:00

0

Glavne likove povezuje brutalno ubistvo koje je 1979. godine žestoko potreslo jugoslovensku javnost

Svako u sebi može pronaći udbaša! Probajte! 24sedam na projekciji filma "Trag divljači" (FOTO)
Trag divljači (30) - Copyright 24sedam/Katarina Mihajlović

Kako izgleda kada se u jednom zabačenom mestu "tamo gde je bog rekao laku noć" u istočnoj Srbiji sedamdesetih godina prošlog veka istovremeno prepliću sudbine udbaša, učesnika studentskih demonstracija 1968. godine, jednog novinara i dugo skrivane porodične tajne, možemo videti u filmu "Trag divljači", krimi drami koju su danas imali prilike prvi da pogledaju novinari.

24sedam/Katarina Mihajlović
 

Glavne likove povezuje brutalno ubistvo koje je 1979. godine žestoko potreslo jugoslovensku javnost. 

Film je do sada prikazan na dva festivala u Leskovcu i Mladenovcu, a beogradska premijera je zakazana za 3. oktobar u MTS dvorani, dok će u svoj redovan bioskopski život započeti tri dana kasnije.

U rangu svojih najboljih uloga, Miki Manojlović se sjajno snašao u ulozi negativca, potpukovnika Udbe. 

24sedam/Katarina Mihajlović
 

- Ono što je meni bilo važno u ovom filmu je da je scenario proizišao iz tri romana Živojina Pavlovića, dela koje prati porodicu Jotić - rekao je Manojlović, nakon novinarske projekcije, dodajući da je snimao filmove i sa ocem i sinom, misleći na reditelja filma Nenada Pavlovića.

On je Pavlovićev "rediteljski rukopis" opisao kao "suptilan, nežan i pun razumevanja bez bilo kakve vrste isključivosti".

- Volim što sam radio ovaj film, sa ovim glumcima i sa ovom ekipom - istakao je naš poznati glumac.

24sedam/Katarina Mihajlović
 

Kako je objasnio, lik udbaša je pokušao da nađe u sebi.

- Mislim da svako može u sebi pronaći jednog potpukovnika Udbe. To je lako - istakao je Manojlović, a na našu nevericu odgovorio je: "Probajte".

Glumac Radivoje Raša Bukvić igra novinara koji je spreman da ide do kraja ne bi li otkrio istinu.

- Za mene je ovaj film bio izazov i neka vrsta plezira da igram sa svojom generacijom i dam doprinos jugoslovenskom filmu na kojem smo svi odrasli - rekao je Bukvić, ističući da se scenario dugo radio i da ga je reditelj prvi put kontaktirao pre osam godina.

Prema njegovim rečima, "Trag divljači" se razlikuje u savremenoj produkciji po vizuelnom identitetu. 

24sedam/Katarina Mihajlović
 

Nada Šargin u ovom filmu tumači Sonju ćerku Mikija Manojlovića. 

- Ona je odrasla pored krvoločnih i ambicioznih muškaraca, tako da je i ona jedna zver - rekla je Šargin o svom liku u ovom filmu.

24sedam/Katarina Mihajlović
 

Miloš Timotijević koji igra Aljošu, sina udbaša, ali na potpuno drugoj ideološkoj strani, učesnika protesta 1968. godine, izjavio je da se ova uloga nadovezala na njegovu ulogu u predstavi "Seks-umetnost-komunizam".

- Ovde se radi o jednoj ličnoj osveti, odnosu oca i sina - istakao je Timotijević.

24sedam/Katarina Mihajlović
 

Reditelj Nenad Pavlović je naveo da je bilo dosta komplikovano spojiti  tri romana u jedan i napisati scenario i jednu koherentnu priču, a najveći izazov bio je "ostati veran epohi".

Vladimir Lučić, generalni direktor Telekoma Srbija, je izjavio da je film proizvod uspešne saradnje sa producentskom kućom "Režim".

- Već smo sarađivali na "Južnom vetru" , a mi ne manjemo tim koji dobija. Svake godine ulažemo u srpsku filmsku produkciju i nastavićemo to da radimo. Ubeđen sam da će "Trag divljači" biti hit - rekao je Lučić, dodajući da je urađena istoimena serija i da će se, nakon bioskopa, film i serija emitovati na Superstar TV kanalu.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike