Stravično ubistvo koje je šokiralo Jugoslaviju: Poznat datum beogradske premijere filma „Trag divljači“ (FOTO/VIDEO)

16.09.2022

14:45

0

Autor: Dejan Ćirić

Glavne likove ove priče čine moćnik UDBE, disident samotnjak, dama u nevolji i ambiciozni novinar

Stravično ubistvo koje je šokiralo Jugoslaviju: Poznat datum beogradske premijere filma „Trag divljači“ (FOTO/VIDEO)
Trag divlja-ìi - 3 - Copyright Film "Trag divljači" Promo/Emilija Stanišić

Sam početka oktobra u bioskopima širom Srbije biće rezervisan za krimi dramu “Trag divljači” reditelja Nenada Pavlovića, čije naslovne uloge brilijantno donose Radivoje Bukvić, Predrag Miki Manojlović, Miloš Timotijević i Nada Šargin.

Pre velike beogradske premijere, zakazane za 3. oktobar u MTS dvorani, film je imao pretpremijernu projekciju na Internacionalnom festivalu filmske režije LIFFE u Leskovcu i svečano će zatvoriti “Valter fest” u Mladenovcu.

Film "Trag divljači" Promo/Emilija Stanišić
 

Glavne likove ove filmske priče čine moćnik UDBE, disident samotnjak, dama u nevolji i ambiciozni novinar, a međusobno ih povezuje brutalno ubistvo koje te 1979. godine žestoko potresa jugoslovensku javnost.

Scenario za film „Trag divljači“ potpisuje Nenad Pavlović, u saradnji sa Đorđem Milosavljevićem i Dimitrijem Vojnovim, a priča je nastala po motivima proze Živojina Žike Pavlovića, jednog od naših najznačajnijih književnih i filmskih autora.

Film "Trag divljači" Promo/Emilija Stanišić
 

Pored Bukvića, Manojlovića, Timotijevića i Šargin glumački postavku čine i Dragan Bjelogrlić, Milena Pavlović, Milena Radulović, Filip Šovagović i mnogi drugi.

“Trag divljači” snimljen je u produkciji kuće „Režim“, uz koprodukcije Kinematografska kuća i Film District. Producenti filma su Miloša Avramović i Tatjana Žeželj Gojković, a koproducent Kosta Đorđević.

Film je dobio podršku Ministarstva kulture i informisanja, Filmskog centra Srbije, Telekoma Srbije, Pokrajinskog sekretarijata za kulturu Vojvodine, opštine Zaječar kao i Potprograma MEDIA u okviru programa Kreativna Evropa za podsticaj razvoja evropskog audiovizuelnog i multimedijalnog sektora.

Karte za veliku beogradsku premijeru filma “Trag divljači” su u prodaji od 19. septembra.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike