Milan Marić u kafani na Balkanu: Još jedna uloga ispraćena ovacijama (FOTO)

18.09.2022

08:01

0

Modernom verzijom „Edipa“ Jugoslovensko dramsko pozorište je otvorilo novu sezonu

Milan Marić u kafani na Balkanu: Još jedna uloga ispraćena ovacijama (FOTO)
Edip foto Nebojsa Babic 12 - Copyright Predstava "Edip", JDP Promo/Nebojša Babić

Premijera predstave "Edip" u režiji Vita Taufera otvorila je sinoć novu sezonu u Jugoslovenskom dramskom pozorištu.

U tragediji o Edipu, sinu tebanskog kralja, kome su prorekli da će ubiti oca i oženiti se majkom, naslovnu ulogu igra Milan Marić, dok ostatak odlične glumačke postave čine Nataša Ninković, Srđan Timarov, Bojan Dimitrijević, Aleksandar Ðurica, Miloš Samolov, Nebojša Ljubišić, Zoran Cvijanović i Joakim Tasić, kao i mladi glumci Milan Bobić, Luka Antonijević, Luka Sević i Veljko Stevanović.

Predstava "Edip", JDP Promo/Nebojša Babić
 

Predstava je pred publiku donela modernu verziju Sofokleove drame koja apsolutno korespondira sa aktuelnim bizarnostima političkih i vojnih elita na globalnom nivou, ali i sa prepoznatljivim folklorom Balkana.

Radnja predstave je smeštena u kafanu na Balkanu u kojoj svira folk trio. Upravo živo izvođenje kafanske muzike na sceni spaja univerzalnu aktuelnost antičke drame sa svim balkanskim fatalnostima.

Predstava "Edip", JDP Promo/Nebojša Babić
 

Milan Marić u punom zamahu karijere ispoljava stvaralačku zrelost oživljavajući tragediju suočavanja sa strahom od realnosti i istine sve do utapanja u ličnoj tragediji.

Rediteljski koncept kriminalističko-psihološkog trilera držao je publiku u neizvesnosti i znatiželji do kraja predstave, a onda su usledile ovacije za izvanredno odigran komad.  

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike