Kultni film „Američki žigolo“ dobio rimejk: Jedan čovek smatra da je to grozna ideja (VIDEO)

07.06.2022

14:45

0

Čuveni reditelj i scenarista se oglasio na Fejsbuku kako bi objasnio da on nema nikakve veze sa serijom

Kultni film „Američki žigolo“ dobio rimejk: Jedan čovek smatra da je to grozna ideja (VIDEO)
Copyright Ričard Gir u filmu "Američki žigolo" Profimedia

Protekle nedelje televizijska kompanija Showtime objavila je kratak foršpan za seriju “Američki žigolo” koja će imati 10 epizoda i koja se temelji na istoimenom kultnom filmu iz 1980. godine koji je režirao Pol Šreder, ujedno i autor scenarija.

U tom filmu Ričard Gir glumi Džulijana, mušku prostitutku, koji počinje da se viđa s Mišel (Loren Haton), suprugom lokalnog političara. Nakon što je jedna od Džulijanovih klijentkinja pronađena mrtva, on postaje meta policijske istrage.

Slavni reditelj i scenarista Pol Šreder nikada nije imao dlake na jeziku. Zato se oglasio na Fejsbuku kako bi objasnio da on nema nikakve veze sa serijom, i kako je ideja da se radi serija zasnovana na njegovom filmu - grozna.

- Pre nekoliko godina zvali su me iz kompanije Paramaunt jer su bili zainteresovani za snimanje rimejka “Američkog žigola” kao serije. Odgovorio sam im kako mislim da je to grozna ideja - vremena su se promenila, Internet pornografija je redefinisala muške seksualne radnike, viruse, i tako dalje - napisao je Šreder dodajući kako su se Martin Skorseze i on na sličan način borili protiv rimejka čuvenog filma “Taksista”, za koji je Pol napisao scenario.

Pol Šreder/Profimedia
 

- Mislio sam da smo time završili. Zatim su me nazvali da mi kažu kako producent Džeri Brukhajmer i Paramaunt imaju pravo na rimejk “Američkog žigola” bez mog odobrenja. Rekao sam im da bih promislio o tome kako takvu seriju napraviti. Osoba koja me je nazvala objasnila mi je da ne žele da se uključim u projekat.

Ovo su bile moje opcije: 1. Uzmi 50.000 dolara i nemoj da budeš uključen, 2. Uzmi nula dolara i nemoj da budeš  uključen, 3. Zapreti skupom i uzaludnom tužbom i nemoj da budeš uključen. Uzeo sam 50.000 dolara - objasnio je Šreder dodajući kako želi sve najbolje Džonu Berntalu i Grečen Mol koji će u seriji igrati glavne uloge.

- Ne planiram da gledam seriju. Ne mislim da mogu da budem objektivan, a čak i da mogu, bilo bi to previše stresno - zaključio je reditelj.

U ovom trenutku datum početka prikazivanja serije još uvek nije poznat.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: nacional.hr

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike