Katrin Denev stigla u Veneciju: Večeras dodela Zlatnog lava za životno delo legendarnoj francuskoj glumici (FOTO)

31.08.2022

15:30

0

Autor: Dejan Ćirić

Ikona evropske i svetske kinematografije izazvala je oduševljenje obožavalaca i novinara

Katrin Denev stigla u Veneciju: Večeras dodela Zlatnog lava za životno delo legendarnoj francuskoj glumici (FOTO)
profimedia-0717904333 - Copyright Katrin Denev/Profimedia

Čuvena francuska glumica Katrin Denev večeras će u Sali Grande biti nagrađena Zlatnim lavom za životno delo na 79. Međunarodnom filmskom festivalu u Veneciji.

Slavna ikona evropske i svetske kinematografije stigla je na čuvenu Mostru i izazvala oduševljenje obožavalaca i novinara.

Katrin Denev/Profimedia
 

Kada je u junu mesecu objavljena vest da će joj biti uručeno ovo prestižno priznanje glumica je izjavila:

- Radost je dobiti ovu prestižnu nagradu na Venecijanskom filmskom festivalu, koji volim i odavno poznajem, pošto je film „Lepotica dana“ Luisa Bunjuela dobio Zlatnog lava. Čast je što me je Mostra izabrala za ovaj omaž, jer me je često pratila u tolikim filmovima. Hvala.

 

 

 

Govoreći o ovom priznanju, reditelj Alberto Barbera, direktor festivala, je rekao da je impresivan broj filmova Katrin Denev, od kojih su većina veliki međunarodni hitovi.

- Podjednako je značajan broj nagrada dobijenih na velikim svetskim festivalima, čemu treba dodati i nominaciju za Oskara za najbolju glavnu glumicu, što je retka privilegija za neameričku umetnicu. Tu je i niz umetničkih partnerstava sa nekim od najvažnijih evropskih reditelja i glumaca: Rožeom Vadimom, Žakom Demijem, Luisom Bunjuelom, Fransoa Trifoom, Romanom Polanskim, Markom Fererijem, Marčelom Mastrojanijem i Žerarom Depardjeom.

79. filmski festival u Veneciji biće svečano otvoren filmom "Bela buka" Noe Baumbaha uz ukidanje svih zdravstvenih ograničenja i zabrana u vezi pandemije korona virusa. 23 filma su ove godine u konkurenciji za Zlatnog lava.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike