„Karmina Burana“ sutra na Ušću umesto na Trgu republike: Slobodan ulaz na veličanstveni spektakl pod otvorenim nebom

01.09.2022

05:30

0

Autor: Dejan Ćirić

Čuveno delo će biti izvedeno uz hor i orkestar Srpskog narodnog pozorišta, Umetnički Ansambl Binički i soliste, a na sceni će biti nekoliko stotina izvođača

„Karmina Burana“ sutra na Ušću umesto na Trgu republike: Slobodan ulaz na veličanstveni spektakl pod otvorenim nebom
Foto SNP - Copyright Foto: Promo/SNP

Jedinstven muzički spektakl na otvorenom, delo Karla Orfa „Karmina Burana“, biće izvedeno na Ušću, 2. septembra, sa početkom u 20 časova. Izvođenje „Karmine Burane“ se tako dodaje programu velikog koncerta „Muzička vizija Balkana“, na kojem će nastupiti ranije najavljene svetske i regionalne zvezde. Ulaz je slobodan!

"Karmina Burana" Promo/SNP/V. Veličković
 

Zbog atraktivnosti ovog koncerta i velikog interesovanja publike, prihvaćen je poziv Egzitove platforme World Music Balkans (WOMBA), uz podršku Fondacije za otvoreno društvo i inicijative Otvoreni Balkan, da „Karmina Burana“ bude izvedena pred početak velikog koncerta „Muzička vizija Balkana“.

"Karmina Burana" Promo/SNP/V. Veličković
 

Zato se izvođenje premešta na Ušće sa prvobitno planiranog beogradskog Trga republike. Ovaj muzički spektakl je premijerno izveden u Novom Sadu u maju 2022, na platou ispred Srpskog narodnog pozorišta, na oduševljenje mnogobrojne publike.

Marija Jelić Promo/SNP/V. Veličković
 

„Karmina Burana“ biće izvedena na beogradskom Ušću uz hor i orkestar Srpskog narodnog pozorišta, Umetnički Ansambl Binički i soliste. Na sceni će biti nekoliko stotina izvođača. Dirigent će biti Maestro Aleksandar Kojić, a solisti su: sopran Marija Jelić, tenor Stevan Karanac i bariton Vasa Stajkić.

Vasa Stajkić Promo/SNP/V. Veličković
 

Ovaj spektakl na otvorenom, kao deo CEBEF-ovih „Classical Sessions“ programa, organizuje Centar beogradskih festivala u saradnji sa Srpskim narodnim pozorištem i Umetničkim ansamblom „Stanislav Binički“.

Stevan Karanac Promo/Vicencio Zaknic
 

Od 19 časova će biti moguć ulazak na događaj, a izvođenje „Karmine Burane“ počinje u 20. U 21:20 počinje koncert „Music Vision“, na kojem će svetske i regionalne zvezde promovisati zvuk Balkana kroz etno i elektronsku muziku, trube, soul, pop, džez i druge muzičke pravce. Esma’s Band feat. Zahir Ramadanov Brass band nastupaju od 21:20, Dejan Petrović Big Band u 22:00, Marko Louis od 23:10 i za kraj Satori, od ponoći.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike