Raskošan muzički spektakl u Novom Sadu: “Karmina Burana” pod otvorenim nebom (FOTO/VIDEO)

26.05.2022

07:51

0

Kantata “Karmina Burana” otvorena je i završena pesmom Fortuna, koja kontekstualno određuje prostor ovog dela

Raskošan muzički spektakl u Novom Sadu: “Karmina Burana” pod otvorenim nebom (FOTO/VIDEO)
Tan2022-5-25_224848442_1 - Copyright Tanjug/Nenad Mihajlović

U sredu, 25. maja, sa početkom u 20h, na platou ispred Srpskog narodnog pozorišta, održao se performans velikog broja muzičara u izvođenju čuvene muzičke kantate “Karmina Burana” nemačkog kompozitora Karla Orfa.

Veliki broj okupljenih Novosađana uživao je u zajedničkom izvođenju Umetničkog ansambla Ministarstva odbrane “Stanislav Binički” i ansambla Opere SNP-a.

U njihovom sastavu nalazila su se i dva hora koja su pratila izvođenje ove muzičke kantate, dečiji hor i čuveni solisti poput sopranistkinje Marije Jelić, tenora Aleksandra Tolimira i baritona Vase Stajkića. Predvodnik ansambla bio je maestar Aleksandar Kojić.

Tanjug/Nenad Mihajlović
 

Muzički performans otpočeo je u 20h i završio nešto više nakon sat vremena. Kantata “Karmina Burana” otvorena je i završena pesmom Fortuna, koja kontektstualno određuje prostor ovog dela.

Veliki broj publike zauzeo je prostor iza Srpskog narodnog pozorišta i sa bočnih strana, dok je na platou, blizu izvođača ponajviše bilo publike najmlađeg uzrasta.  Zadovoljstvo publike pratilo je snažnim ovacijama ansambl i horiste, dok je zasigurno zadovoljstvo izvođača bio pogled na veliki broj ljudi koji su više od sat, pažljivo pratili izvedbu jedne od najznačajnijih muzičkih kantata “Karmina Burana”, prenosi Vojvodinauzivo.rs

U galeriji i videu možete pogledati kako je sinoć izgledao plato ispred Srpskog narodnog pozorišta i deo ove fantastične atmosfere.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike