Marija Jelić osvojila Letoniju: Operska diva za 24sedam otkriva najemotivniji trenutak koncerta (FOTO)

02.08.2022

11:30

0

Autor: Dejan Ćirić

Publika je uživala u njenom izvođenju arija iz opera „Moć sudbine“ i „Madam Baterflaj“, kao i duetu iz „Toske“

Marija Jelić osvojila Letoniju: Operska diva za 24sedam otkriva najemotivniji trenutak koncerta (FOTO)
Marija Jelic, Sigulda festival, Foto Ginta Ziverte 1 - Copyright Marija Jelić, festival "Sigulda", Letonija Promo/Ginta Ziverte

Srpski sopran Marija Jelić nastupila je 31. jula na gala koncertu prilikom zatvaranja prestižnog Međunarodnog operskog festivala „Sigulda“ u Letoniji, sa solistima iz Letonije, Francuske, Poljske i Češke.

Marija je pevala arije iz opera „Moć sudbine“ (Verdi) i „Madam Baterflaj“ (Pučini), kao i duet iz opere „Toska“ (Pučini). Dirigent je bio Atvars Lakstigala koji je Mariji dirigovao početkom jula takođe u Letoniji, na festivalu „Liepaja leto”.  

Marija Jelić, festival "Sigulda", Letonija Promo/Ginta Ziverte
 

Operski festival „Sigulda“ postoji već 28 godina i jedan je od najprestižnijih baltičkih festivala. Okuplja svetski poznate zvezde operske muzike, koje nastupaju na otvorenoj sceni, na zidinama srednjovekovnog zamka. Ana Netrebko, Ilina Garanča, Marselo Alvarez su samo neka od imena koja su imala zapažene nastupe na ovom festivalu.

- Jako sam srećna što sam bila ponovo u Letoniji u tako kratkom vremenskom roku. Višeminutnim stajaćim ovacijama publika nas je pozdravila na kraju koncerta i bila sam izuzetno počastvovana što sam deo značajnog operskog festivala na kome su nastupali izuzetni umetnici. Jako sam dirnuta emocijom publike koju sam osetila i sigurna sam da ću opet doći u ovu prelepu zemlju - izjavila je Marija Jelić za naš portal.

Marija Jelić na festivalu Ohridsko leto Promo/Ohridsko leto
 

Srpska operska diva je 19. jula imala veoma uspešan nastup i na festivalu Ohridsko leto, gde je pevala sa gudačima Orkestra Opere Srpskog narodnog pozorišta u Novom Sadu.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike