Ovacije za „Karminu Buranu“ u Narodnom pozorištu: Senzacionalna izvedba posle 50 godina

30.06.2022

07:15

0

Orfova kantata do sada je samo jednom postavljena u nacionalnom teatru, 1973.

Ovacije za „Karminu Buranu“ u Narodnom pozorištu: Senzacionalna izvedba posle 50 godina
Tan2022-6-29_215029999_1 - Copyright "Karmina Burana" u Narodnom pozorišt Tanjug/Miloš Milivojević

Čuveno delo Karla Orfa "Karmina Burana" pod dirigentskom palicom Dragane Radaković sinoć je premijerno izvedeno na Velikoj sceni Narodnog pozorišta u Beogradu, u okviru BELEF-a.

Hor i Orkestar Narodnog pozorišta, Hor Radio-televizije Srbije i Hor Dečjeg kulturnog centra Beograd, kao i solisti sopran Snežana Savičić Sekulić, tenor Stevan Karanac i bariton Dragutin Matić ispraćeni su višeminutnim ovacijama u ispunjenom nacionalnom teatru.

"Karmina Burana" u Narodnom pozorišt Tanjug/Miloš Milivojević
 

Koncertmajstor je bila Edit Makedonska, asistent dirigenta Ðorđe Stanković, Hor RTS-a pripremio je dirigent Jakov Milutinović, a Hor Dečjeg kulturnog centra Beograd dirigentkinja Nevena Ivanović.

Orfova kantata nadahnuta zbirkom srednjevekovnih stihova iz Bavarske do sada je bila samo jednom postavljena u Narodnom pozorištu u Beogradu, a premijera je bila na Velikoj sceni 11. oktobra 1973. godine.

BELEF je počeo 23. juna i do 9. jula pod sloganom "Želim magiju" biće izvedene34 predstave i bogat muzički program, pretežno u Botaničkoj bašti "Jevremovac", ali i u Narodnom pozorištu, na Trgu Republike i drugim mestima.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike