"Lakoća sa kojom je igrao Pavle Vuisić bila je fascinantna": Slavku Štimcu uručena nagrada koja nosi ime velikog glumca (FOTO/VIDEO)

21.08.2022

09:30

0

Autor: Maja Kostić

Publika je sinoć na festivalu uživala u filmovima "Leto kada sam naučila da letim" i "Heroji radničke klase"

"Lakoća sa kojom je igrao Pavle Vuisić bila je fascinantna": Slavku Štimcu uručena nagrada koja nosi ime velikog glumca (FOTO/VIDEO)
IMG-e4f537ddbf1c086f05ae4f14b468f7e6-V - Copyright 24sedam/Maja Kostić

Tradicionalnim uručivanjem ključeva grada Niša glumcima i dodelom nagrade za životno delo "Pavle Vuisić" glumcu Slavku Štimcu, sinoć su u Nišu otvoreni 57. Filmski susreti

- Poštovane kolege glumci, osvajate ponovo Tvrđavu. Osvojite je sa ovom divnom, vernom publikom. Tvrđava je naša! - ushićeno je rekla  Brankica Zorić Vasović, predsednica žirija ovogodišnjeg Festivala filma, primajući ključeve Niša.

24sedam/Maja Kostić
 

Na svečanom otvaranju na Letnjoj pozornici, gde je zbog kiše bilo tek nekoliko stotina gledalaca, Slavku Štimcu uručena je nagrada za životno delo.

Štimac se prvo zahvalio kolegama koji su mu ukazali poverenje i dodelili mu ovu nagradu koja "sa sobom nosi veliku odgovornost"

- Nagrada nosi ime jednog našeg fascinantnog kolege, koga sam imao čast poznavati ali i snimati i raditi sa njim. Radili smo zajedno jedno pet ili šest filmova... Verovatno ništa novo ne bih mogao da kažem o Pavlu Vuisiću.

Razmišljao sam o tome šta je mene najviše fasciniralo kod čika Paje, to je lakoća kojom je on igrao. Ta ležernost u glumi koja je stvarno retka i taj ja bih rekao osećaj za meru, koju ne znam kako bih drugačije nazvao ako ne harizmom i talentom. Veličanstveni čika Paja... Hvala - rekao je Štimac.

24sedam/Maja Kostić
 

Nakon toga publika je uživala u filmovima "Leto kada sam naučila da letim" i "Heroji radničke klase".

U okviru festivala biće prikazano 12 filmova uz još dve ili tri bioskopske projekcije, a među filmskim ostvarenjima koje će publika moći da vidi nalaze se "Komedija na tri sprata" i "Vučje bobice", kao i niške premijere filmova "Strahinja Banović", "Gejm", "Usekovanje" i "Heroji".

Žiri, koji će odlučiti o nagradama među kojima su najvažnije Gran-pri "Naisa", "Car Konstantin" i "Carica Tedora", čine predsednica Brankica Zorić-Vasović i članovi Petar Božović i Dušan Premović.

24sedam/Maja Kostić
 

Umetnička direktorka festivala je Ljiljana Blagojević, a novi predsednik Udruženja filmskih glumaca Srbije Rastko Janković je novi član Saveta festivala.

Direktor festivala je Srđan Savić, direktor Niškog kulturnog centra, a selekcionu komisiju čine Ljiljana Blagojević, Dejan Dabić i Ognjen Rakčević.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike