Vesna Pećanac otvara Filmski festival u Herceg Novom: Glumici nagrada za životno delo

19.08.2022

12:00

0

U okviru pratećeg programa biće održan i masterklas Želimira Žilnika

Vesna Pećanac otvara Filmski festival u Herceg Novom: Glumici nagrada za životno delo
vesna pecanac print - Copyright Printscreen/YouTube/klasik tv

Glumica Vesna Pećanac, dobitnica nagrade za životno delo, otvoriće 35. Filmski festival Herceg Novi – Montenegro Film Festival 22. avgusta na Kanli kuli, saopšteno je na jučerašnjoj konferenciji za novinare.

Jubilarno izdanje festivala donosi od 22. do 28. avgusta više od 80 projekcija na pet lokacija, u okviru pet selekcija - igrani, dokumentarni i studentski filmovi, program Mreže festivala Jadranske regije i vantakmičarska selekcija Kino Evropa u okviru koje će biti prikazan i Kanski pobednik, "Trougao tuge" Rubena Ostlunda.

Printscreen/YouTube/bero
 

Programski koncept ovogodišnjeg jubilarnog izdanja čiji slogan glasi „Mi smo djeca filma“, fokusiran je na filmove iz regiona, sa svojevrsnog omaža osnivačima i prvom festivalskom izdanju, istaknuto je na jučerašnjoj press konferenciji festivala.

Pored filmskog programa, 35. Herceg Novi Film Festival – Montenegro Film Festival će posebnu pažnju posvetiti edukaciji i promociji ukupnog značaja kinematografije, pa su se u pratećem programu našli: masterklas Želimira Žilnika, omaž Dušanu Vukotiću povodom 60 godina od nagrade Oskar za film „Surogat“, revija nagrađivanih studentskih filmova Fakulteta dramskih umjetnosti sa Cetinja, radionice sa studentima, promocija knjige „Fantom Durmitora“ i program posvećen jubileju, 100 godina bioskopske kulture u Novom.

printscreen/youtube/domaće serije i filmovi
 

Filmovi će biti prikazani na četiri lokacije na otvorenom: na tvrđavama Kanli Kula i Forte Mare, u dvorištu Kuće nobelovca Ive Andrića i amfiteatru Dvorane Park, ispred palate Burovina, a reprize i sporedni program biće održani u Dvorani Park.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike