Film „Mrak“ sa Slavkom Štimcem povučen sa festivala u Vrnjačkoj Banji: Razlog je "ponedeljak u 16 časova"

04.08.2022

06:01

0

„Moja ideja i želja je da film vidi što više ljudi, a ne njih desetak koji će, možda, u tom terminu doći u bioskop“, ističe reditelj Dušan Milić

Film „Mrak“ sa Slavkom Štimcem povučen sa festivala u Vrnjačkoj Banji: Razlog je "ponedeljak u 16 časova"
Slavko Štimac i Danica Ćurčić u filmu Mrak, foto Kiril Prodanov (1) - Copyright Slavko Štimac u filmu "Mrak" Promo/Kiril Prodanov

Film "Mrak" Dušana Milića, iako najavljen u takmičarskom programu, neće učestvovati na Festivalu filmskog scenarija u Vrnjačkoj Banji, koji se održava od 12. do 17. avgusta, jer je reditelj povukao svoj film.

- Nema tu nekog skandala, jednostavno, ponuđen mi je neodgovarajući termin. Zapamtio sam taj festival, sa projekcijama na otvorenom, a organizatori su moj film stavili u neki od bioskopa, u ponedeljak, u 16 časova. Moja ideja i želja je da "Mrak" vidi što više ljudi, a ne njih desetak koji će, možda, u tom terminu doći u bioskop - ističe Milić.

Film "Mrak" Promo/Yana Lozeva
 

Premijerno prikazan na 50. Festu, ovaj psihološki triler, inspirisan istinitim događajem koji se odigrao u vreme martovskog pogroma na Kosovu i Metohiji, dobio je odlične kritike, a dobio je i nagradu publike u Trstu.

Film obrađuje potresnu životnu priču koja je ispričana kroz vizuru devojčice Milice koja, nakon što su joj otac i ujak nestali, sa majkom i dedom živi u planinskim zabitima Kosova, u sablasnoj kući okruženoj gustom šumom. Porodicu čuvaju prijateljski nastrojeni pripadnici italijanskog KFOR-a čija prekomanda, ipak, menja sve.

Danica Ćurčić Promo/Yana Lozeva
 

U filmu igraju Slavko Štimac, Danica Ćurčić, Miona Ilov, Flavio Parenti, Ivan Zerbinati, Nikola Kent, Daren Peti, Nikola Rakočević, Slaviša Čurović, Slađana Bukejlović i drugi.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Novosti

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike