U "Mućkama" nije sve bilo tako zabavno: Mračna i okrutna epizoda iz koje je isečeno 18 minuta (VIDEO)

22.07.2022

16:30

0

Kreatoru kultnog sitkoma Džonu Salivanu toliko se nije dopao božićni specijal da je zabranio da se emituje gotovo dve decenije

U "Mućkama" nije sve bilo tako zabavno: Mračna i okrutna epizoda iz koje je isečeno 18 minuta (VIDEO)
Copyright Profimedia

Prateći živote braće iz jugoistočnog Londona Del Boja Trotera (ser Dejvid Džejson) i Rodnija (Nikolas Lindherst), kultna serija „Mućke“ je postala veliki hit kod gledalaca kada je debitovala na BBC-ju.

Međutim, jednu epizodu su pratile mnoge kontroverze.

Profimedia
 

Kreatoru kultnog sitkoma Džonu Salivanu toliko se nije dopao božićni specijal da je zabranio da se emituje gotovo dve decenije. Dok serija sve vreme oslikava dopadljiv portret Del Boja, Salivan, koji je umro 2011. godine, smatrao je da epizoda „Royal Flush" nije dobro prikazala njegov harizmatični lik.

Salivan je, navodno, mislio da je Del Boj u epizodi iz 1986. izgledao kao snishodljiv nasilnik, te je doneo odluku da se više nikada ne emituje.

Serija "Mućke" / Youtube printscreen
 

U epizodi „Royal Flush“, Rodni i Del Boj odsedaju u Berkširu u raskošnoj kući ledi Viktorije, koja je kraljičina druga rođaka, nakon što je Rodni sklopio prijateljstvo sa aristokratom. Nakon uživanja u operi i odlaska na gađanje glinenih golubova, Del Boj se napije tokom večere i počinje da se šali na Rodnijev račun.

Govoreći u dokumentarcu Kanala 5 „Secrets and Scandals of Only Fools and Horses“, urednik serije Kris Vodsvort je rekao:

- To je prilično okrutna, mračna epizoda. Sam Džon je rekao da nije dobra. Nekih 20 godina kasnije pitao je: „Možemo li išta da uradimo da Dela učinimo manje odvratnim?“

Profimedia
 

- Epizoda je prikazana publici da bi se smejala, ali mislim da nismo u potpunosti uspeli u tome - priznaje Vodsvort.

Iako je „Royal Flush“ objavljen na DVD-u 2005. godine, to se navodno desilo tek nakon ozbiljne video-montaže po Salivanovom naređenju, sa oko 18 minuta isečenog snimka i zvuka.

„Mućke“ su doživele sedam sezona od 1981. do 1991. godine, sa više od 12 božićnih specijala koji su emitovani do 2003. godine.

Profimedia
 

Ser Dejvid Džejson je nedavno za „The Sun“ izjavio da bi voleo da ponovi ulogu Del Boja:

- Uvek sam voleo Del Boja, koji je tako divan gubitnik. Voleo bih da ga ponovo igram, treba mi neko da mi napiše scenario. Veoma je važno da ne zaboravimo „Mućke“. Ima ogroman broj pratilaca, i još uvek mnogo znači velikom broju ljudi.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: B92

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike