Prošlo je 40 godina od kada smo zavoleli „Mućke“: Jubilej obeležen na specifičan način

03.02.2021

11:10 >> 16:37

0

Autor: Dejan Ćirić

Serija se emitovala sedam sezona, sa preko 60 epizoda i nekoliko božićnih specijala, a zvanično je ukinuta 2003. godine. Smatra se jednim od najboljih sitkom

Prošlo je 40 godina od kada smo zavoleli „Mućke“: Jubilej obeležen na specifičan način
Copyright Profimedia

Britanska kraljevska pošta odlučila je da obeleži četiri decenije kultne BBC-jeve humorističke serije „Mućke“ (Only Fools and Horses), ekskluzivnom edicijom poštanskih marki na kojima će se naći likovi Del Boja, Rodnija, njihovih prijatelja iz popularnog serijala, kao i čuvenih citata iz serije.

Profimedia

Osam od dvanaest posebno dizajniranih markica, koje će se naći u prodaji od 16. februara, zasnovano je na poznatim replikama iz serijala, dok su ostale četiri fokusirane na četiri glavna lika Troterovih, a ona sa likom Del Boja, za koju su fanovi izrazili najveće interesovanje, nosi čuvenu poruku: „Sledeće godine u ovo vreme bićemo milioneri!“, prenosi Skaj njuz.

„Mućke“ su prvi put prikazane 1981. godine i pratile su doživljaje dva brata, uličnih trgovaca iz Londona, koji pokušavaju da se obogate, starijeg Del Boja, koga je tumačio Dejvid Džejson i njegovog nesnalažljivog mlađeg brata Rodnija, koga je glumio Nikolas Lindherst.

Profimedia

Osim Del Boja i Rodnija, seriju su obeležili i sporedni likovi poput njihovog dede ujka Alberta, Rakel i Kasandre, Marlin i Bojsija, čistača ulice Trigera, Mikija Pirsa kao i Majka, konobara u lokalnom pabu „Ragina glava“, gde se celo društvo okupljalo.

Posebno iznenađenje su uramljene markice sa potpisima Dejvida Džejsona (Del Boj) i Džona Čalisa (Bojsi).

Profimedia

Serija se emitovala sedam sezona, sa preko 60 epizoda i nekoliko božićnih specijala, a zvanično je ukinuta 2003. godine. “Mućke” se smatraju jednim od najboljih sitkoma svih vremena.

– Serija je poznata po odličnim toplim likovima, tekstu i citatima. Postala je jedna od najvoljenijih serija na televiziji. Želimo da ovekovečimo 40 godina od kako porodica Troter pravi razne “mućke” – rekao je Filip Parker iz britanske pošte “Royal Mail”.

Profimedia

Pročitajte još

Inače, i dalje popularni Del Boj je juče proslavio 81. rođendan.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike