Rezervišite noćenje s doručkom na mestu zločina: Neverovatna priča po kojoj je Klint Istvud snimio čuveni film

21.07.2022

15:01

0

Autor: Dejan Ćirić

Ovaj zavodljivi portret najzanimljivijeg južnjačkog grada, slikan kroz prizmu slučaja jednog ubistva, ovenčan je titulom modernog klasika književnosti

Rezervišite noćenje s doručkom na mestu zločina: Neverovatna priča po kojoj je Klint Istvud snimio čuveni film
Klint Istvud - Copyright Profimedia

Kolumnista magazina Esquire Džon Berent osamdesetih godina prošlog veka traga za inspiracijom kako bi napisao seriju članaka o živopisnom američkom Jugu. Međutim, pažnju će mu privući senzacionalno suđenje za ubistvo koje se dogodilo 1981. godine u Savani, a ideju o kolumnama je zamenila fascinantna knjiga kojom defiluje plejada ekscentričnih junaka.

Dok čitamo o razvoju suđenja prepunom nepredvidivih obrta, pred nama promiču dobro vaspitane dame iz Kartaškog kluba udatih žena, nestalni mladi žigolo, nesrećni pustinjak koji poseduje bocu izuzetno jakog otrova, ostarela južnjačka lepotica obuzeta samougađanjem, neodoljivo komična dreg kraljica, arogantan antikvar, vudu sveštenica koja izvodi svoju magiju na groblju u ponoć i još mnogo živopisnih epizodnih junaka.

Promo/Laguna
 

Ovaj zavodljivi portret najzanimljivijeg južnjačkog grada, slikan kroz prizmu slučaja jednog ubistva, ovenčan je titulom modernog klasika književnosti.

„Ponoć u vrtu dobra i zla“ je neverovatna priča koja je doživela nagli i neočekivani uspeh, 216 nedelja zadržala na listi bestselera Njujork tajmsa, po njoj je Klint Istvud snimio istoimeni film, a bila je i u najužem izboru za Pulicerovu nagradu 1995. godine.

Knjigu u novom prevodu Branislave Radević-Stojiljković možete pronaći od u svim knjižarama Delfi, Laguninim klubovima čitalaca, onlajn knjižari delfi.rs i na sajtu laguna.rs.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike