Šokantan novi film o Merilin Monro uskoro na Netfliksu: Zabranjen za mlađe od 18 godina (FOTO/VIDEO)

17.06.2022

06:45

0

Autor: Dejan Ćirić

Ovo je prvo Netfliksovo ostvarenje koje je dobilo retku ocenu NC-17 zbog eksplicitnog sadržaja

Šokantan novi film o Merilin Monro uskoro na Netfliksu: Zabranjen za mlađe od 18 godina (FOTO/VIDEO)
Copyright Profimedia

Netfliks je objavio prvi tizer filma „Plavuša“ Endrua Dominika, sa Anom de Armas u glavnoj ulozi holivudske ikone Merilin Monro.

Film je zasnovan na bestseler romanu Džojs Кerol Outs pod nazivom „Blonde“ iz 2000. godine, a svetski mediji su ga već proglasili jednim od najkontroverznijih ostvarenja godine.

Profimedia
 

Ovo je prvo Netfliksovo ostvarenje koje je dobilo retku ocenu NC-17 zbog eksplicitnog sadržaja, koja je stroža od oznake R i podrazumeva da samo oni preko 18 godina mogu da ga gledaju.

Govoreći o ovoj oceni za Screen Daily, reditelj je rekao:

- To je zahtevan film. Ako se to publici ne sviđa, to je je*eni problem publike. Ne kandiduje se za javnu funkciju. To je NC-17 film o Merilin Monro, to je ono što želite, zar ne? Ja bih želeo da vidim NC-17 verziju priče o Merilin - izjavio je Dominik.

Profimedia
 

Kubanska glumica Ana de Armas je devet meseci vežbala dijalekt kako bi savladala prepoznatljivi vokalni stil slavne plavuše, a pored nje u filmu igraju i Ejdrijen Brodi, Bobi Кanavale, Džulijana Nikolson i drugi. Muziku za ovo ostvarenje radili su Nik Kejv i Voren Elis.

Zvanični sinopsis „Plavuše“ na Netfliksu glasi:

„Film hrabro ponovo zamišlja život jedne od najpoznatijih holivudskih ikona, Merilin Monro. Od teškog detinjstva kao Norma Džin, preko uspona do slave i romantičnih zavrzlama, „Plavuša“ zamagljuje granice između činjenica i fikcije da bi istražila sve veći rascep između njenog javnog i privatnog "ja".

Merilin Monro Profimedia
 

- Endruove ambicije su bile vrlo jasne od samog početka. Želeo je da svet doživi kakav je zapravo osećaj biti ne samo Merilin, već i Norma Džin. Otkrila sam da je to najhrabriji, najneizvinjavajući i feministički stav prema njenoj priči koju sam ikada videla. Radili smo na ovom filmu satima, svakog dana skoro godinu dana - istakla je Ana de Armas.

Knjiga po kojoj je film snimljen predstavlja polufikcionalizovano prepričavanje glumičinog života, a autorka je dugo govorila da to ne bi trebalo smatrati biografijom o legendarnoj holivudskoj divi.

Outsova je u svom romanu koristila pseudonime za muškarce u Monroinom životu, za razliku od njihovih pravih imena, a u knjizi se sugeriše da je glumicu ubio osvetoljubivi bivši ljubavnik, za razliku od zvanične verzije - slučajnog predoziranja barbituratom.

„Plavuša“ će biti objavljena širom sveta na Netfliksu 23. septembra.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike