Misteriozne smrti Merilin Monro i Doroti Kilgalen: Snima se film koji će otkriti tajne veze sa Kenedijevima

30.10.2021

15:02

0

Knjiga po kojoj će dokumentarac biti snimljen daje intrigantan izveštaj o tome kako su glumica Monro i novinarka Kilgalen bile uskraćene za pravdu kada su umrle 1960-ih...

Misteriozne smrti Merilin Monro i Doroti Kilgalen: Snima se film koji će otkriti tajne veze sa Kenedijevima
Copyright Profimedia

Mark Volberg, Stiven Levinson i Arči Gips planiraju da snime dokumentarni film na osnovu istorijske knjige Marka Šoa - "Kolateralna šteta: Misteriozne smrti Merilin Monro, Doroti Kilgalen i veze koje ih spajaju sa Robertom Kenedijem i ubistvom Džona Kenedija".

Njihova produkcijska kuća "Unrealistic Ideas" otkupila je prava na delo poznatog istoričara Šoa, bivšeg advokata za krivična dela i pravnog analitičara, u kome autor prvi put povezuje tri ikone 20. veka.

Knjiga daje intrigantan, dobro dokumentovan i verodostojan izveštaj o tome kako su glumica Monro i novinarka Kilgalen bile uskraćene za pravdu kada su misteriozno umrle 1960-ih.

Merilin Monro Profimedia
Merilin Monro

Šo koristi dokaze prikupljene od prvobitnih svedoka, kojih je bilo više od 100, prateći tragove iz tajnih vladinih izveštaja i lažne obdukcije koji ukazuju na to da je tadašnji državni tužilac Robert Kenedi bio glavni osumnjičeni za organizovanje ubistva Merilin Monro.

- Da nije bilo prikrivanja saučesništva Roberta Kenedija u ubistvu Merilin 1962. godine i da je bio krivično gonjen na osnovu ubedljivih dokaza u to vreme, atentat na Džona Kenedija od strane Bobijevih neprijatelja ne bi se dogodio - što bi promenilo tok istorije i sprečilo ubistvo novinarke i TV lica Doroti Kilgalen - rekao je Šo i dodao:

Foto: Profimedia
Merilin Monro

- Oduševljen sam što će moja knjiga i opsežno istraživanje biti temelj zadivljujućeg dokumentarnog filma.

Režiser dokumentarca Tom Mušamp, i producentkinja Mija Kortez, prikazaće veliki deo priče iz ugla novinarke Kilgalen, koristeći njene izveštaje i Šoovo istraživanje o njoj u pomenutoj knjizi.

- Želim da oživim ovu neverovatnu priču za novije generacije koje možda ne znaju mnogo o tom vremenskom periodu. Verujem da bi ubedljivo istraživanje Marka Šoa moglo čak da pokrene ponovno otvaranje istrage o smrti Merilin Monro - rekao je Mušamp.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: B92

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike