"Iron Maiden" rasprodat, "2Cellos" poslednji put pred srpskom publikom: Dva velika svetska koncerta sledeće nedelje

20.05.2022

09:20

0

Scenski dizajn sadrži više različitih, ali međusobno povezanih “svetova” koji su inspirisani stripom i igricom

"Iron Maiden" rasprodat, "2Cellos" poslednji put pred srpskom publikom: Dva velika svetska koncerta sledeće nedelje
Copyright 2Cellos ATAImages/Antonio Ahel

Početak naredne nedelje će obeležiti dva velika koncerta svetskih zvezda "2Cellos" i "Iron Maiden", koji će dan za danom nastupiti u Štark Areni u organizaciji Charm Music-a.

U ponedeljak 23. maja poslednji put u karijeri pred beogradskom publikom će zajedno nastupiti Luka Šulić i Stjepan Hauser kao sastav "2Cellos".

Koncert u Štark Areni je deo njihove svetske oproštajne turneje, a u prodaji je ostao još mali broj ulaznica.

Profimedia
 

2022 World Tour su započeli u martu u Americi i rasprodali koncerte u Čikagu, Detroitu, Filadelfiji, Njujorku, Virdžiniji, Nišvilu, Dalasu, Denveru, Las Vegasu, Los Anđelesu, San Francisku, a početkom maja su se preselili u Evropu gde su nastavili da oduševljavaju publiku u prepunim dvoranama.

Turneju će završiti u Australiji i Novom Zelandu, a koncerti zakazani za novembar u Sidneju i Brizbejnu su već rasprodati.

U utorak 24. maja publiku u Štark Areni očekuje još jedna svetska senzacija, najtraženiji hevi metal bend "Iron Maiden", a ulaznice za ovaj koncert su rasprodate.

Profimedia
 

Privilegiju da prisustvuju nesvakidašnjem muzičkom i scenskom spektaklu će imati 15.000 ljudi, koje će Maideni odvesti u svoj “Senjutsu” svet inspirisan njihovim poslednjim albumom.

Koncertni i scenski dizajn sadrži više različitih, ali međusobno povezanih “svetova” koji su inspirisani stripom i igricom koju je bend objavio 2017. godine, a po kome turneja i nosi naziv. Osim legendarnog Eddie-ja na sceni Štark Arene će se naći i veliki Spitfajer, Ikar, Hell, a sve to uz spektakularnu pirotehniku, bacače plamena i druge ekstravagantne elemente scenografije.

Sve će biti povezano i set listom koja obuhvata veliki izbor hitova iz 80-ih sa puno iznenađenja sa kasnijih albuma, što uključuje i pesme sa njihovog poslednjeg albuma “Senjutsu” koje nisu izvodili na dosadašnjim koncertima.

Foto: Promo/ Charm music
 

Turneju Legacy of the Beast World Tour su započeli još 2018. godine, ali su, zbog pandemije, mnogi nastupi planirani za prošlu i ovu godinu morali da budu odloženi. Na sreću desetina hiljada fanova u Srbiji i regionu, Beograd je jedan od pet evropskih gradova u kojima će Maiden-i nastupiti tokom 2022. godine.

O kakvom spektaklu je reč svedoče i snimci sa njihovih već održanih koncerata u okviru aktuelne svetske turneje. Šou je do sada videlo više od dva miliona ljudi širom sveta, a obožavaoci i mediji su jednoglasni da je u pitanju Maidon-ov najspektakularniji i najekstravagantniji nastup.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike