Oproštajna svetska turneja: "2Cellos" poslednji put u Beogradu

06.09.2021

10:16 >> 10:46

0

Autor: Dejan Ćirić

Uspevali su da rasprodaju koncerte širom sveta na kultnim mestima kao što su Radio City Music Hall u Njujorku, Royal Albert Hall u Londonu i Sidnejska opera

Oproštajna svetska turneja: "2Cellos" poslednji put u Beogradu
Copyright 2Cellos ATAImages/Antonio Ahel

Duo “2Cellos” koji čine violončelisti Luka Šulić i Stjepan Hauser danas su najavili sledeći deo zajedničke svetske turneje, koja će im biti i poslednja, kada će nastupiti i u Beogradu, 23. maja sledeće godine, saopštila je koncertna agencija “Charm Music”.

2Cellos ATAImages/Antonio Ahel

Njihov neobični stil muziciranja je stvorio koncept prema kome uspešno „lebde“ između muzičkih žanrova, od klasične i filmske muzike, do pop i rok usmerenja. Uspevali su da rasprodaju koncerte širom sveta na kultnim mestima kao što su Radio City Music Hall u Njujorku, Royal Albert Hall u Londonu i Sidnejska opera.

– Ova turneja je vrhunac svega što smo postigli kao “2Cellos”. Ovo će biti naši najveći koncerti, koje sviramo pred najviše publike. Zajedno smo se popeli na planinu i dostigli vrhunac onoga što možemo zajedno. Sve što smo dosad naučili zajedničkim sviranjem, utkaćemo u ove datume. Biće intenzivni, biće snažni, biće dirljivi, biće emotivni. Uložićemo sve u njih – a onda možemo ostaviti “2Cellos” na miru. Jeste li spremni za slavlje sa nama?! – poručuju Hauser i Šulić.

2Cellos ATAImages/Antonio Ahel

Popularni dvojac je nastupio zajedno sa muzičkim velikanima kao što su Džordž Majkl, Stiven Tajler, Andrea Bočeli, “Red Hot Chili Peppers”, “Queens of the Stone Age”. Takođe, slavni pevač Elton Džon je izabrao upravo “2 Cellos” za predgrupu i za deo svog benda na koncertima.

Pročitajte još

Poznati duo će u Beogradu nastupiti u Štark areni.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike