Val Kilmer molio producente da igra u nastavku "Top Gana": Postojala je samo jedna prepreka

17.05.2022

15:30

0

Uloga u kultnom filmu ga je proslavila iako je kasnije priznao da je u početku mislio da je scenario "blesav"

Val Kilmer molio producente da igra u nastavku "Top Gana": Postojala je samo jedna prepreka
Copyright Profimedia

Legendarni glumac Val Kilmer je otkrio da je "molio" producente filma "Top Gan: Maverik" da igra u nastavku filma koristeći tehnologiju veštačke inteligencije, nakon što je bio podvrgnut traheotomiji 2014. nakon dijagnoze raka grla, prenosi "Daily Mail".

Njemu je 2014. godine dijagnostifikovana ova opaka bolest, a nakon inetrvencije dobio je hrapav glas i kratak dah koji mu je potpuno otežao komunikaciju sa drugima i onemogućio da se bavi glumom.

Glumac koji danas ima 62 godine, proslavio se u originalnom blokbasteru iz 1986. godine kao poručnik Tom "Ajsmen" Kazanski.

Val Kilmer/Profimedia
 

Uloga u kultnom filmu "Top Gana", Val Kilmera  je proslavila ali je kasnije priznao da mu se činilo da je scenario "blesav" i da je bio primoran da prihvati "blesavu"ulogu zbog toga što je bio pod ugovorom Paramaunta.  

Žarko je želeo da se pojavi u nastavku iako su ga svi u Holivudu "otpisali".

- Tom je bio Maverik, ali Maverikov neprijatelj je bio Ajsmen. Njih dvoje su išli zajedno kao so i biber - izjavio je Kilmer.

Gettyimages2022/Paramount
 

Svoj glas uspeo je da povrati zahvaljujući britanskoj agenciji za veštačku inteligenciju "Sonantic" koja je uspela ponovo da rekonstruiše glas glumca.

- Pogodio me je rak grla. Nakon lečenja oduzet mi je glas kakav sam znao. Ljudi oko mene se bore da me razumeju dok govorim ali uprkos svemu i dalje se osećam da sam ista osoba - rekao je Val.

Kompanija "Sonantic" je koristila njegove glasovne snimke tokom cele karijere, kako bi kreirala realističan ali veštački model njegovog glasa.

Karijera Vala Kilmera trajala je skoro 40 godina.

- Zahvalan sam celom timu Sonantic koji je majstorski vratio moj glas na način na koji nisam ni mogao zamisliti mogućim - rekao je ovaj glumac.

Takođe je dodao:

- Šansa da ispričam svoju priču, glasom koji se čini autentičnim i poznatim je neverovatno poseban dar - zaključio je Val Kilmer, kojeg nakon 26 godina gledamo u nastavku "Top Gana".

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Daily Mail

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike