Val: Prvi trejler i premijera dokumentarca o glumcu koji je mrzeo svoje filmove (VIDEO)

11.07.2021

09:44 >> 09:47

0

Autor: Dejan Ćirić

Decenijama sam nastojao da pronađem svoj glas kroz filmske likove… Sada konačno mogu da ispričam svoju priču, ističe Kilmer

Val: Prvi trejler i premijera dokumentarca o glumcu koji je mrzeo svoje filmove (VIDEO)
Copyright Val Kilmer/Profimedia

Američki glumac Val Kilmer bio je snimatelj gotovo oduvek. Beležio je mnoge trenutke svoje karijere i privatnog života u brojnim formatima i različitim povodima. Sve to je sada upakovano u dokumentarni film „Val“, koji je premijerno prikazan na ovogodišnjem, 74. izdanju filmskog festivala u Kanu.

Val Kilmer/Profimedia

Dokumentarac, čiju režiju potpisuju Leo Skot i Ting Pu, sadrži mnoštvo video snimaka koje je Kilmer snimao tokom života – od kućnih zapisa snimljenih sa njegovom braćom, preko onih koji su nastali tokom snimanja filmskih hitova kao što su „Top Gun“, „The Doors“ i „Batman Forever“, do borbe sa karcinomom.

Val Kilmer/Profimedia

– Živeo sam magičan život i poprilično sam uspeo da ga zabeležim kamerom. Bio sam prvi čovek za kog sam znao da poseduje video kameru. Tokom života i karijere, snimio sam više od hiljadu sati na video kasetama i filmskim trakama – govori Kilmer u trejleru za ovaj dokumentani film.

Ovaj sveobuhvatni portret glumca je i njegov svojevrstan glas, s obzirom na to da se Kilmer sada bori da govori, nakon što je operisan od raka grla.

Film “Val”/Profimedia

Ipak, iako prva scena dokumentarca obećava, pokušaj da se Val Kilmer prikaže u drugačijem svetlu, kao holivudski buntovnik s razlogom i istinska filmska zvezda, po oceni kritičara „Njujork tajmsa“, nije do kraja uspeo.

Val Kilmer/Profimedia

U ovom ostvarenju on, kroz reči koje izgovara njegov sin, želi da poruči kako ga Holivud nikada nije dovoljno cenio, iako je on bio spreman da pruži sve od sebe. Ispostavlja se da šezdesetjednogodišnji glumac gotovo ni na jedan svoj film nije ponosan.

Pročitajte još

„Decenijama sam nastojao da pronađem svoj glas kroz filmske likove… Sada konačno mogu da ispričam svoju priču…“

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike