Mračne tajne i nikada viđeni snimci popularnog glumca: Najavljen dokumentarac o Valu Kilmeru

30.05.2021

13:45 >> 13:01

0

Autor: Dejan Ćirić

Holivud se zaljubio u njega 1986. nakon što je tumačio sporednu ulogu u filmu Top Gan

Mračne tajne i nikada viđeni snimci popularnog glumca: Najavljen dokumentarac o Valu Kilmeru
Copyright Val Kilmer/Profimedia

Publika širom sveta imaće priliku da pogleda dokumentarni filmu o glumcu Valu Kilmeru. Prema navodima stranih medija, u ovom ostvarenju biće prikazani nikada viđeni snimci Kilmera, kao i brojne priče o čuvenom glumcu čija karijera traje više od 40 godina i koji je ostvario velike uloge među kojima su Ajsmen u kultnom spektaklu „Top Gan“, Džim Morison u filmu „The Doors“ i Betmen u priči „Batman Forever“.

Glasine o teškom zdravstvenom stanju Vala Kilmera prvi put su se pojavile 2015. godine, ali je glumac tada tvrdio da se podvrgnuo pregledu i da je potpuno zdrav. Međutim, kasnije je priznao da je vodio tešku borbu sa rakom grla iz koje je, srećom, izašao kao pobednik. Zbog bolesti i godina izgubio je crte lica koje su mu osigurale glavne uloge u filmovima i žensku naklonost, ali njegova pozitivna energija osvaja i dalje. U svojim memoarima pod nazivom „I’m Your Huckleberry“, ispričao je sve o svom životu, ali i o borbi sa kancerom koju je godinama skrivao.

Profimedia

Počeo je da glumi u predstavama s prijateljem Kevinom Spejsijem, a kasnije je upisao jedan od najpoznatijih američkih konzervatorijuma, Džulijard, gde je bio najmlađi polaznik dramske sekcije u istoriji. Holivud se zaljubio u njega 1986. nakon što je tumačio sporednu ulogu u filmu „Top Gan“, ali činilo se da neće dobiti priliku da bude glavni glumac. To se promenilo 1991. kada je napokon dobio glavnu ulogu u filmu o bendu „The Doors“ u kojem je maestralno odigrao pokojnog Džima Morisona. Dok je bio aktivan, Kilmer nije voleo da priča o privatnom životu. U glumačkim krugovima govorilo se da je veliki zavodnik, ali on u svojoj knjizi tvrdi suprotno.

Bio je u vezi sa Sindi Krafrod, Šer i Mišel Fajfer, ali raskid veze sa glumicom Deril Hanom ga je emotivno uništio. Iako su se zabavljali samo nekoliko meseci, glumac je patio više od pola godine nakon raskida.

Profimedia

Kako piše „The Hollywood Reporter“, dokumentarac će navodno nositi naziv „Val“ i biće emitovan na platformi Amazon.

Pročitajte još

– Ne mogu da budem ponosniji što ću ovo podeliti sa svetom – naveo je Val Kilmer u izjavi.

Kako ističu iz Amazona, film će premijerno biti prikazan krajem ove godine.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike