Voja Brajović povodom 200. izvođenja predstave "Voz": Izazov i za one koji veruju i za one koji veruju da ne veruju

13.05.2022

16:15

0

U Zvezdara teatru u ponedeljak 16. maja priprema se jubilarno izvođenje

Voja Brajović povodom 200. izvođenja predstave "Voz": Izazov i za one koji veruju i za one koji veruju da ne veruju
Sergej Trifuović i Voja Brajović Foto: Nikola Vukelić

Predstava "Voz" u kojoj igraju naši poznati glumci Voja Brajović i Sergej Trifunović biće odigrana po 200.put.

Nastala po tekstu Kormaka Makartija u režiji i adaptaciji Voje Brajovića, predstava „Voz“ je premijerno izvedena u oktobru 2015. godine.

Do sada je na sceni Zvezdara teatra izvedena 147 puta, a gostovala je na brojnim scenama i festivalima u našoj zemlji i u inostranstvu, čak 52 puta.

Sa 199 izvedbi ovaj komad je pogledalo blizu 50 hiljada gledalaca. Jubilarno 200. izvođenje je zakazano za ponedeljak, 16. maj na Novoj sceni od 19.30 časova.

Voja Brajović Printscreen ,,24 minuta sa Zoranom Kesićem"
 

„Voz“ je filozofska drama o dva junaka koji se susreću na železničkoj stanici. Na sceni su dva lika - Beli, koga tumači Voja Brajović kao profesor i Crni, bivši zatvorenik, koga igra Sergej Trifunović.

Predstava pokreće mnoga pitanja i vodi gledaoce na put o kojem će dugo razmišljati i diskutovati, što potvrđuje i Voja Brajović.

- Dvestoto izvođenje „Voza“ je veliki uspeh! Mi igramo u slavu onih koji nas gledaju, ali uvek je to pobeda pozorišne umetnosti. Naša predstava i počinje kada se završi. Svako ko je gledao je želeo da je pogleda ponovo ili da je preporuči nekome da je gleda. Predstava je izazov i za one koji veruju i za one koji veruju da ne veruju - kaže povodom jubileja Brajović.

ATAImages / Antonio Ahel
 

Pred premijeru ovog komada, Sergej Trifunović je između ostalog rekao:

- Ovo nije pozorišna predstava. Ovo je nešto sa čime ćemo se svi mi, sudarati do kraja života, tog voza bez konduktera, kome se početna, krajnja i usputne stanice, ne mogu znati - kaže Trifunović.

Glumac Voja Brajović je na kraju objasnio i zbog čega je odabrao baš ovaj komad za adaptaciju.

- Inspirisan delom Kormaka Makartija, jedino što želim ovom predstavom je da izazovem kritički odnos i svest o tome kuda ovaj svet ide. I naravno, pre svega, čovekoljublje, koje ima veliku moć da spreči propast civilizacije. Po mom mišljenju, najbolji lek za čoveka i njegovo najjače oružje je kultura, čiji su najvažniji segmenti umetnost i reč - zaključuje Brajović.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi