Održana komemoracija Bojanu Lazarovu: "Druže, ne možemo ti oprostiti što si nas napustio (FOTO)

15.04.2022

16:00

0

Na početku su prikazani inserti iz predstava i održan je minut ćutanja

Održana komemoracija Bojanu Lazarovu: "Druže, ne možemo ti oprostiti što si nas napustio (FOTO)
komemoracija_lazarov_15042022_0021 - Copyright Komemracija Bojanu Lazarevu Foto: MM/ATAImages

Komemoracija povodom smrti glumca Bojana Lazarova održana je u Malom pozorištu "Duško Radović".

Na početku su prikazani inserti iz predstava u kojim je Bojan glumio i održan je minut ćutanja.

- Druže, ne možemo ti oprostiti što si nas napustio - rekla je Bojanova saradnica kroz suze.

Počast Bojanu Lazarovu u Malom pozorištu "Duško Radović" odali su članovi njegove porodice, prijatelji, kolege, poput Nenad Jezdića, Gorčina Stojanovića, Marka Janketića, Branislava Trifunovića...

Foto: Rade Prelić/Tanjug
 

Filmski režiser i scenarista Miroslav Momčilović sa knedlom u grlu prisećao se koliko je Lazarov voleo da sam prepeva mnoge poznate pesme domaće rok muzike i sve okolo time zabavljao.

- Bojan je bio veoma darežljiv, vredan umetnik. Često je bio za šankom nakon posla, naruči uobičajeno espreso i Kola Kolu, i mogao je tako satima da stoji, skoro na jednoj nozi, kao flamingos. Ko ne poznaje flamingose, ne poznaje dovoljno ni umetnost. Te životinje uživaju u svojoj lepoti, vole da su izložene suncu. Dok je lepo vreme, oni su tu, šepure se. A kad naiđe nevreme, kiša, oni samo nestanu, nigde ih nema, jer ne žele da se tako mokri, pokisli, pojave u javnosti - analizirao je Momčilović poređenje flamingosa i Lazarova.

Tanug/Rade Prelić
 

- Tako se i Bojan povuče kada prođe lepo vreme, niko ne zna gde je, nestane, bude nevidljiv... Da bi se ponovo pojavio sasvim iznenada, i opet bio topao, emotivan, lucidan, šarmantan, u centru pažnje, sve do novog nevremena - primetio je reditelj, a potom je pušten insert iz njegovog filma i mini serije "Vikend sa ćaletom" (2020), gde je Lazarov ostvario epizodnu ulogu.

- Ako je nekom bio potreban san i odmor, to si ti, dragi Boki. Zavesa je spuštena, dobri moj. Odmori se tamo gde god da si otišao. Više nema nevremena - zaključio je reditelj Momčilović. 

Kolega iz pozorišta "Duško Radović", glumac Miloš Anđelković, izjavio je da je Lazarov bio najbolji komičar ikad sa kojim je imao priliku da radi.

- Nisam veoma dugo shvatao u čemu je tajna. Onda tek kasnije mi je postajalo jasno. Bojan je prvenstveno želeo da zabavi sebe, onda svoje bližnje, a to smo mi, kolege na sceni. Kad postigne to da nas zabavi, onda više nije brinuo o publici. Znao je da je tad uspeh zagarantovan - na ivici suza je Anđelković približio vanserijski talenat preminulog kolege.

Od Bojana se emotivnim govorom oprostila rediteljka i glumica Tatjana Stanković s kojom je pristao da radi lutkarsku predstavu.

- Boki, bi rekao nema plakanja, nego žurka. Ona je počela kad smo 2000. krenuli da radimo. Nije se završila. Rekao mi je da ne voli lutke ali je pristao da sarađujemo - poručila je uplakana rediteljka.

Anđelika Simić, sada glumica JDP-a, nekada član NP Sombor, zahvalila se Bojanu Lazarovu na daru i jedinstvenom talentu koji im je poklonio, na sreći, ljubavi i humoru koji je bio neodoljiv i rekla da želi da to učini upravo na ovoj pozornici njegovog matičnog teatra.

- Hvala ti za sve tvoje uloge, što si bio dobar čovek, prijatelj mnogima, što si delio radost života, što si se igrao i stvarao sa nama. U miru i spokoju da nam živiš dalje u svetlosti. Živeo nam Bojan Lazarov - oprostila se glumica Anđelika Simić.

Sahrana će se obaviti u subotu, 16. aprila, u 12 sati, a izjave saučešća od 11.30 na Novom bežanijskom groblju u Beogradu.

Bojan Lazarov je preminuo 9. aprila.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike