Tragična smrt Bojana Lazarova: "Odmori se prijatelju moj dragi, neka te, tako dobrog, sada čuvaju anđeli"

09.04.2022

18:30

0

Bio je odličan glumac koji se dobro snalazio u svim žanrovima

Tragična smrt Bojana Lazarova: "Odmori se prijatelju moj dragi, neka te, tako dobrog, sada čuvaju anđeli"
bojan lazarov (1) - Copyright YouTube/Novo jutro

Bojan Lazarov, srpski televizijski i pozorišni glumac preminuo je danas u 51. godini u Beogradu. Prema nezvaničnim saznanjima medija glumac je sebi oduzeo život.

Antonio Ahel/ATAImages
 

Poslednje uloge Bojan Lazarov ostvario je u serijama  "Vikend s ćaletom", u kojoj je igrao doktora, i u telenoveli po scenariju Dejana Karaklajića i Mirjane Bobić Mojsilović ,"Tajne vinove loze", u kojoj je tumačio psihologa Mitra.

Od njega se na Instagramu oprostila Sloboda Mićalović, koleginica iz serije "Tajne vinove loze".

Ona je objavila fotografiju glumca i napisala: "Boki", uz tužan emotikon. Na isti način od svog kolege su se oprostile i glumice Jelena Stupljanin i Jelena Đokić.

Foto: Printskrin/Instagram
 

- Odmori se prijatelju moj dragi. Neka te, tako dobrog, sada čuvaju anđeli. Mnogo ćeš mi nedostajati - napisao je glumac Bojan Dimitrijević.

Bojan Lazarov je uspeo da ostvari preko četrdeset uloga u pozorištima u Beogradu i u somborskom Narodnom pozorištu u kojem je kao član proveo nekoliko sezona po završetku studija. Sarađivao je s većinom značajnih reditelja na ovim prostorima.

Igrao je u filmovima “Vikend sa ćaletom”, “Smrt čoveka na Balkanu”, “Beogradski fantom”, “Klopka”… i u televizijskim serijama “Državni službenik”, “Jutro će promeniti sve”, “Urgentni centar”…

Ipak, nekako su mu uvek najbliže srcu bile one uloge u pozorištu i to je često isticao u intervjuima, a jedno vreme se nalazio na čelu Malog pozorišta “Duško Radović”, tokom njegove rekonstrukcije.

YouTube/Novo jutro
 

-  Svi koji vole i posećuju pozorište znaju da to nije samo pojava tri-četiri glumca na sceni, već živa stvar koja pršti i vrvi, tu su dekorateri, rekviziteri, tehnika na stubovima, majstori za svetlo, tonci...

Repertoarsko pozorište znači da se jedna predstava izvodi ovog meseca dva ili tri puta, pa zatim ponovo kroz mesec dana i kako po novim propisima angažovati ljude, pa prekinuti ugovore i onda opet po Uredbi tražiti saglasnost za angažovanje, a dok dozvola stigne predstava može i da umre.

- Novim propisima dovedena u situaciju da se po pet kucanih strana objašnjava kako funkcionišemo, jer smo u obavezi da to dostavimo nadležnima uz zahtev o potrebi za angažovanje saradnika - ovako je govorio Bojan Lazarov, koji je bio pre svega umetnik, pa se najteže snalazio, a ujedno i najteže su mu padale birokratske procedure.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike