Nenad Jezdić: Jedini žanr koji za mene postoji je istina (VIDEO)

27.08.2021

18:46 >> 18:59

0

Ulogom u filmu Vikend sa ćaletom, Jezdić je šarmirao publiku Filmskih susreta koja ga je odabrala za glumca šeste večeri

Nenad Jezdić: Jedini žanr koji za mene postoji je istina (VIDEO)
Copyright Nenad Jezdić / Foto: 24sedam/Goran Sivački

Nenad Jezdić proglašen je glumcem šeste festivalske večeri Filmskih susreta u Nišu.

Publika je imala priliku da se sinoć opusti uz komediju “Vikend sa ćaletom”, a naizgled tužna priča o teško bolesnom ocu, uspela je da dirne i nasmeje Nišlije.

Ulogom bivšeg boksera i beogradskog kriminalca koji nakon prestanka zabrane prilaska, konačno viđa sina koga pokušava da nauči bitnim stvarima za preživljavanje na ulici, Nenad Jezdić šarmirao je publiku koja ga je odabrala za glumca večeri.

Nenad Jezdić, film “Vikend sa ćaletom” Promo/Helena Kominac

– Da bi se nešto zaslužilo i dobilo, prvo treba da se izgubi. Ovu ulogu sam prvo izgubio, a objasniću vam i kako. Još uvek čuvam prepisku sa autorom filma Miroslavom Momčilovićem kada mi je nakon probnog snimanja rekao: “Ti meni ništa danas nisi dao”. Naime, došao sam preterano ambiciozno na snimanje – pričao je Jezdić na konferenciji za novinare u Nišu i dodao:

Film “Vikend sa ćaletom” Promo/Helena Kominac

– Kako ovaj čovek umire od tumora, kako je strastveni pušač i kako strastveno troši život, prvo sam se dogovorio sa Mišom da će on pušiti i dalje i da će i dalje imati to nešto destruktivno u sebi. Na pomenutom probnom snimanju od pola sata doslovce sam popušio pet, šest cigareta, iako nisam pušač. Jako mi se slošilo i nisam mogao ništa da izvedem. Sutradan sam dobio poruku: “Nadam se da nećeš odbiti drugu ulogu u mom filmu.” I ovo vam govorim jer je sve to prosto glumački proces. Vrlo odgovorno i ozbiljno napisao sam Mići: “Nemoj se ljutiti, odbiću svaku drugu ulogu u tvom filmu”.

Jezdić je kazao da mu je do uloge Kašike u ovom filmu i seriji posebno stalo jer je scenario prvi put čitao u prisustvu svoje tri ćerke koje su reagovale “zaista emotivno i burno”.

– U jednom trenutku, u trenutku u kojem i publika čini mi se to oseća, postoji ta žal za životom, za takvom sudbinom, kreće ogroman životni promašaj da isplivava. One su to osetile i tako i reagovale. Nekako sam zaista želeo da igram tu ulogu – ispričao je glumac i zaključio:

– Dogodila se ta emocija i empatija, te sam mimo svoje logike, sujete i gordosti Mići odgovorio da možemo da ponovimo probno snimanje. Zaista je bitno da smo imali ispred sebe napisano remek-delo. Scenario sadrži različite žanrove. Nešto nazivamo melodramom, nešto tragedijom, al za mene jedan, jedini žanr koji postoji  je – istina. Ona mera istine koju su pisac i reditelj u komunikaciji sa glumcem spremni i sposobni da donesu. To je suština.

Pročitajte još

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike