Glumačke svečanosti „Milivoje Živanović“ u Požarevcu: Nastavak posle jednogodišnje pauze

02.04.2022

14:00

0

Takmičarski deo kreće od ponedeljka predstavom "Široka zemlja"

Glumačke svečanosti „Milivoje Živanović“ u Požarevcu: Nastavak posle jednogodišnje pauze
Copyright Predstava "Široka zemlja" Promo/Nebojša Babić

Jedinstven festival u Srbiji Glumačke svečanosti „Milivoje Živanović“, koji je posvećen glumcu i glumačkim ostvarenjima, održava se od 2. do 10. aprila u Centru za kulturu u Požarevcu.

Festival počinje danas kada će biti odigrana predstava "Put velikana, Milivoje Živanović" Centra za kulturu Požarevac, koja je van konkurencije i koja će biti besplatna za građane Požarevca.

Takmičarski deo kreće od ponedeljka predstavom "Široka zemlja" (JDP), zatim nastupaju predstave "Gospođica Julija" (Madlenijanum), "Vuci i ovce" (Narodno pozorište), "Pristanak " (Atelje 212), "Golmanov strah od penala" (SNP) i 10. aprila u čast nagrađenih predstava "Berači snova" (Zvezdara teatar).

Promo / Nevene Đorđević
 

Ovogodišnji selektor je proslavljeni reditelj Nikita Milivojević, koji je i garant da će na repertoaru biti izuzetne predstave.

Značajno je istaći da festival nastavlja sa radom nakon jednogodišnje pauze izazvane koronavirusom a predstave će biti izvođene pred publikom u punom kapacitetu sale.

U Požarevcu vlada veliko interesovanje za ovaj festival tako da su karte već rasprodate.

Stručni žiri će raditiu sastavu: Tanja Mandić Rigonat, rediteljka, akademik Miodrag Tabački, scenograf i Branko Cvejić, dramski umetnik.

Nikita Milivojević ATA Images/Antonio Ahel
 

U okviru pratećeg programa publika će biti u prilici da pogleda i izložbe, kao i da prisustvuje promociji monografije, teatroloških studija. Najavljena je i predstava za decu u izvođenju Dramskog studija Centra za kulturu Požarevac.

Glumac koji osvoji nagradu „Milivo Živanović“, pored statuete dobija i novčani deo koji je nagrada od Skupšitne grada Požarevca.

Promo/ Glumačke svečansoti "Milivoje Živanović"
 

Posebno treba istaći da lokalna sampuprava grada Požarevca daje značajno mesto negovanju kulture u ovom gradu.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike