Ljubavni vrtlog na sceni Madlenianuma: Uzbudljiva premijera „Gospođice Julije“

30.10.2021

06:01

0

Čuveni reditelj Haris Pašović je za glavnu junakinju odabrao ubedljivu Saru Dirnbek, zvezdu slovenačkog teatra, višestruko nagrađivanu na značajnim festivalima

Ljubavni vrtlog na sceni Madlenianuma: Uzbudljiva premijera „Gospođice Julije“
Gospodjica Julija-4 - Copyright Promo / Nevene Đorđević

Dugo pripremana saradnja Madlenianuma sa kultnim rediteljem Harisom Pašovićem realizovana je sinoć premijerom čuvenog pozorišnog klasika "Gospođica Julija" Augusta Strindberga.

Sarajevski reditelj uradio je i dramatizaciju, a u svom timu imao je i scenografa Aleksandra Denića.

Haris Pašović je za glavnu junakinju odabrao ubedljivu Saru Dirnbek, zvezdu slovenačkog teatra, višestruko nagrađivanu na značajnim festivalima.

Strahinja Blažić je u ulozi Žana uspeo da isprati izuzetnu igru slovenačke koleginice dok je Mina Pavlica bila odlična u ulozi Kristine na sceni Madlenianuma.

Promo / Nevene Đorđević
 

Sjajnu predstavu svojom igrom upotpunilo je i šestoro mladih glumaca - Katarina Bradonjić, Nikola Knežević, Jovan Veljković, Filip Stankovski, Sofija Kovačević i Ksenija Repić.

U Pašovićevoj savremenoj "Gospođici Juliji" publika na terenu Bohinjskog jezera, u domu slovenačkog bogataša, upoznaje njegovu ćerku jedinicu Juliju, koja strada posle jedne teške noći u društvu svoje posluge, koju čine mladi emigranti iz Srbije, Makedonije, Bosne i Hercegovine, a među njima je i zanosni junak Žan, mladić koji se našao u ljubavnom vrtlogu sa svojom gospodaricom.

Klasni jaz iz Strindbergovog vremena aktuelan je i danas. U svojoj adaptaciji drame Pašović je uveo i balkanski problem odlaska desetina hiljada mladih ljudi u EU.

Promo / Nevene Đorđević
 

Publika je dugotrajnim aplauzom ispratila protagoniste izuzetne predstave koja najavljuje vrlo zanimljivu sezonu u Madlenianumu.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike