„Ja ovde silazim“: Objavljena biografija čuvenog pozorišnog reditelja Nikite Milivojevića

24.02.2022

12:45

0

Autor: Dejan Ćirić

U ovoj knjizi, koja je bogato ilustrovana fotografijama i isečcima iz novina, nalaze se najznačajniji intervjui o životu i karijeri koje je autorka Olivera Milošević uradila sa svojim dugogodišnjim prijateljem

„Ja ovde silazim“: Objavljena biografija čuvenog pozorišnog reditelja Nikite Milivojevića
Nikita Milivojević - Copyright ATA Images/Antonio Ahel

Nadahnuta, živopisna, zavodljiva, značajna i mudra knjiga... Ovako opisuju biografiju čuvenog pozorišnog reditelja i osnivača „Šekspir festivala“ Nikite Milivojevića, koju je napisala novinarka i teatrološkinja Olivera Milošević.

Knjiga „Ja ovde silazim“ je nastala zahvaljujući Oliverinom i Nikitinom dugogodišnjem prijateljstvu.

„Srećan slučaj je hteo da se upoznamo na samom početku ove pozorišne priče, tako da je ona jedna od retkih osoba koja je gledala gotovo sve moje predstave, pisala o njima, pravila TV priloge, te je na neki način i najpozvanija da sve to sakupi u jednu ovakvu knjigu.

Promo/Laguna
 

Da nije bilo nje, mnogi susreti, razgovori koje smo vodili u raznim prilikama, privatno i profesionalno, sećanja na putovanja, pozorišta, predstave... mislim da bi sve to nestalo, bilo izgubljeno ili zaboravljeno. Zbog toga sam joj beskrajno zahvalan“, napisao je u predgovoru knjizi Nikita Milivojević i dodao da se, čitajući njihove „razgovore u četiri oka“, uverio u nešto što je uporno odbijao da poveruje: trideset godina u pozorištu, kao i u životu, brzo prođe.

- U pozorištu izgleda i malo brže. To što mislimo da je ispred, u stvari je već iza nas. Nadam se da nešto od ovoga što je ispričano može još nekome biti korisno i inspirativno. Posebno bih se radovao ako bi studente režije i glume moglo bar malo da ohrabri na njihovom putu - rekao je reditelj.

Nikita Milivojević ATA Images/Antonio Ahel
 

U ovoj knjizi, koja je bogato ilustrovana fotografijama i isečcima iz novina, nalaze se najznačajniji intervjui o životu i karijeri koje je autorka uradila sa Nikitom Milivojevićem.

Knjigu „Ja ovde silazim“ možete pronaći u svim knjižarama Delfi, Laguninim klubovima čitalaca, onlajn knjižari delfi.rs i na sajtu laguna.rs.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike