“Berači snova” premijerno u Zvezdara teatru

23.02.2021

11:46 >> 16:53

0

Autor: Dejan Ćirić

Glumačku podelu čine Hadži Nenad Maričić, Biljana Ðurović, Bojana Stojković, Stefan Jevtović, Siniša Ubović, Ivan Jevtović i Joakim Tasić

“Berači snova” premijerno u Zvezdara teatru
Copyright Promo/Jakov Simović/Zvezdara teatar

Više puta odlagana premijera nove komedije “Berači snova” po tekstu Vladimira Ðurđevića, u režiji Božidara Ðurovića, konačno će se ostvariti 11. marta na sceni Zvezdara teatra, saopšteno je iz ovog beogradskog pozorišta.

Glumačku podelu čine Hadži Nenad Maričić, Biljana Ðurović, Bojana Stojković, Stefan Jevtović, Siniša Ubović, Ivan Jevtović i Joakim Tasić.

Priča glavnih likova prati život seoske porodice koja pokušava da se obogati gajeći maline. Ipak, te maline su samo milje iza koga se kriju mnogo važnije i komplikovanije životne teme današnjice, ispričane kroz zanimljive i duhovite likove.

Promo/Jakov Simović/Zvezdara teatar

Scenografiju potpisuje čuveni i nagrađivani Geroslav Zarić, kostime je izradila Marina Vukasović Medenica, dok je autor muzike Zoran Erić.

– „Berači snova“ su priča o našim ljudima, o kumovima i komšijama, sinovima i majkama, očevima i kćerima, i o jednom dedi, a svima njima izmiče sadašnjost dok zagledani u budućnost pate zbog prošlosti – najavio je predstavu pisac komada Vladimir Ðurđević.

Reprize „Berača“ su zakazane u tri termina – 12, 19. i 26. marta na sceni „Danilo Bata Stojković“.

Promo/Jakov Simović/Zvezdara teatar

Pored ove premijere, s martovskim repertoarom nakon duže pauze vraća se „Klaustrofobična komedija“ Dušana Kovačevića, a igraće se i drugi hit naslovi „Osama-Kasaba u Njujorku“ Vladimira Kecmanovića, „Voz“ Kormaka Makartija, „Generalna proba samoubistva“ takođe Dušana Kovačevića i „Ljubav u Savamali“ Ivana M. Lalića.

Pročitajte još

Publika može vratiti sve neiskorišćne karte zbog otkazivanja predstava tokom januara i februara na blagajni pozorišta, ili zameniti za neku drugu predstavu sa martovskog repertoara.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike