Misteriozna glumica igra glavnu ulogu u seriji o Brižit Bardo: Sličnost je neverovatna (FOTO)

01.04.2022

05:30

0

Autor: Dejan Ćirić

Njeno ime se još uvek drži u tajnosti

Misteriozna glumica igra glavnu ulogu u seriji o Brižit Bardo: Sličnost je neverovatna (FOTO)
Copyright Profimedia

Misteriozna glumica fotografisana je u sredu, u Parizu, na jednom balkonu dok je snimala scene za biografsku seriju o Brižit Bardo.

Glumica, čije ime se još uvek drži u tajnosti, je sudeći po tome koliko liči na legendarnu B.B. iz mlađih dana savršen izbor za ovu ulogu.

Izgledala je šik u crnoj kariranoj haljini dok se naginjala preko balkona, gde joj se kasnije pridružio muškarac u elegantnom odelu. Na drugim fotografijama se vidi kako se smeje dok je pravila selfije sa mladićem koji ju je zagrlio, dok su stajali na balkonu, piše Daily Mail.

"Bardo" je biografska mini-serija o životu čuvene Brižit Bardo od 1949. godine, kada je prvi put krasila naslovnicu časopisa, do rođenja njenog sina 1960. godine, navodi "Variety".

Scenario za seriju, koju proizvodi produkcija Federation Entertainment sa Francuskom televizijom, napisala je Danijel Tompson, nominovana za Oskara, a režiraće je Kristofer Tompson.

Francuske zvezde Žeraldin Pajas, Viktor Belmondo i Hipolit Žirardo igraće u serije, tvrdi izvor iz industrije.

Bardo je bila prototip „femme fatale“ pedesetih i šezdesetih godina prošlog veka. Žena kojoj su samo inicijali imena bili dovoljni da za nju zna ceo svet.

Profimedia
 

Godine 1952. debituje u ostvarenju „Ludi od ljubavi“, a četiri godine kasnije, sa Rožeom Vadimom snima legendarni film „I Bog stvori ženu“, za koji izjavljuje: „To nije bio film, to sam bila ja!“

Dovoljno je bilo da pusti kosu, bosa zaigra na stolu i sve neprikosnovene boginje sedme umetnosti zbaci s trona, donoseći na filmsko platno seksualnu revoluciju upakovanu u šarmantni pariski sjaj i kult evropske lepote poroka.

Svet je bez daha, s divljenjem i nevericom, širom otvorenih očiju, gledao početak onoga što se zove „epoha Bardo”. Zvezda je rođena! Holivud je dobio srčani udar!

Profimedia
 

Iako su joj, pored skandaloznog načina života i kontroverzi koje su je pratile, osporavali i talenat za glumu, Brižit Bardo je snimila niz uspešnih filmova, s najvećim holivudskim i evropskim zvezdama sredine prošlog veka. Njen agent je bila Olga Horstig, poreklom Srpkinja, a glumica je delila kadar sa Klaudijom Kardinale, Frenkom Sinatrom, Žan-Pjerom Kaselom, Kirkom Daglasom, Ani Žirardo, Šonom Konerijem, Alenom Delonom, Žanom Gabenom, Marčelom Mastrojanijem…

Snimala je za Felinija i Godara, a neki od njenih čuvenih filmova, pored „I Bog stvori ženu“ i „Ludi od ljubavi“, jesu „Don Žuan je bio žena“, „Tri koraka kroz ludilo“, „Revolverašice“, „U slučaju nesreće“, „Istina“, „Privatni život“, „Parižanka“, „Noć u raju“, „Progonjeni ljubavnici“, „Prezir“ i mnogi drugi.

Profimedia
 

Bardo, koja sada ima 87 godina, nakon četrdest osmog snimljenog filma, „Zavodnik Kolino“, 1973. godine, zauvek je napustila glumu i posvetila se Fondaciji Brižit Bardo, koju je osnovala 1986. novcem prikupljenim od prodaje svog nakita, koja vodi brigu o životinjama.

Ostala je upamćena kao čuvena Parižanka koja je osvojila svet i postala besmrtni fenomen. Žena čija je lepota i danas simbol savršenstva i žena koja je rekla da je savršenstvo tako dosadno.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Daily mail

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike