Penelope i Havijer noćas ulaze u istoriju: Prvi bračni par nominovan za Oskara u poslednjih 50 godina

27.03.2022

16:01

0

Autor: Dejan Ćirić

Glumica je nominovana za najbolju žensku ulogu u filmu "Madres paralelas", dok je njen suprug u trci za najbolju mušku ulogu za rolu u ostvarenju "Being the Ricardos"

Penelope i Havijer noćas ulaze u istoriju: Prvi bračni par nominovan za Oskara u poslednjih 50 godina
profimedia-0370969613 - Copyright Penelope Kruz i Havijer Bardem/Profimedia

Večerašnja dodela Oskara će po mnogim predviđanjima biti i te kako upamćena iz više razloga, a jedan od njih je i taj što su pojedini kandidati za najprestižniju filmsku nagradu na svetu dobili i dodatnu satisfakciju jer su ovim  nominacijama ušli u istoriju.

Među njima su i Penelope Kruz i Havijer Bardem, koji su prvi bračni par nominovan za Oskara u poslednjih pedeset godina.

Havijer Bardem i Penelope Kruz na dodeli "Goja" nagrada/Profimedia
 

Penelope je ove godine nominovana za najbolju žensku ulogu u filmu "Madres paralelas" (Paralelne majke), Pedra Almodovara, dok je Havijer u trci za najbolju mušku ulogu za rolu u ostvarenju "Being the Ricardos" Arona Sorkina.

Ovakva situacija se u istoriji dodele dogodila samo pet puta. Alfred Lant i Lin Fontejn nominovani su 1932, Lorens Olivije i Vivijen Li 1940. godine, Čarls Loton i Elza Lančester 1957, Rejčel Roberts i Reks Harison 1964, a Ričard Barton i Elizabet Tejlor 1967.

Tanjug/AP
 

Španske glumačke zvezde Penelope Kruz i Havijer Bardem jedan su od najharizmatičnijih i najomiljenijih parova u kinematografiji.

Venčali su se u tajnosti 2010. godine na Bahamima, a upoznali su se kao jako mladi 1993. na snimanju filma „Jamón, Jamón“ Bigasa Lune, koji je pokrenuo njihove karijere prvo u Evropi.

Penelope Kruz i Havijer Bardem/Profimedia
 

Od naslova „Vicky Christina Barcelona“, kada su se zaljubili jedno u drugo, preko „Todos lo Saben“, do „Loving Pablo“, glumci, sada roditelji dvoje dece, često rade zajedno, a njihova iskrena hemija prenosi se i na ekran.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike