Zlatna karijera vatrene Špankinje: Još jedno veliko priznanje za Penelope Kruz (FOTO/VIDEO)

17.12.2021

13:11

0

Postoji li savršenija kombinacija od muze Pedra Almodovara i Šanela? Očigledno ne, a to znaju i u slavnom muzeju MoMA koji je u njenu čast priredio gala veče

Zlatna karijera vatrene Špankinje: Još jedno veliko priznanje za Penelope Kruz (FOTO/VIDEO)
penelope kruz profimedia-0648049011 - Copyright Penelope Kruz Foto: Profimedia

U njujorškom Muzeju moderne umetnosti (MoMA) održana je svečanost povodom obeležavanja zlatne filmske karijere glumice Penelope Kruz. 

Sve zvanice bile su obučene u Šanelove modele koji je sponzorisao ovu svečanost.

“Moda i biosokop su poput braka”, izjavila je zvezda večeri za Vog i nastavila: “Za nas glumce privilegija je imati ovakve trenutke u kojima možete da nosite ovakve modele i ponekad vidite kako nastaju ova umetnička dela i koliki naporan rad stoji iza toga. Oni su pravi umetnici i ja toliko poštujem ono što rade”, rekla je ova svetska zvezda o Šanelu.

Jedan od domaćina večeri bio je i pevač Riki Martin.

Penelope Kruz i Riki Martin Foto: Profimedia
 

Gala veče nije moglo da prođe ni nez njenog kreativnog tvorca Pedra Almodovara, koji se doduše uključio samo virtuelno.

Kada je prvi put pogledala Almodovarov film "Veži me!", otrčala je u video klub i iznajmila sve njegove filmove koje su imali. 

Almodovar je sa Penelope snimio osam filmova, a ovog puta pred svima prisetio se na španskom jeziku hemije koja je nastala između njih dvoje kad su se prvi put sreli 1997. godine. 

Penelope Kruz sa gostima u MoMA muzeju
 

Glumica je tokom karijere prešla ogroman put od devojčurka koji se pojavljivao u ponekoj epizodnoj ulozi u manje poznatim španskim serijama do najuspešnije svetske glumice iz Španije.

Ova neodoljiva zvezda španskog filma danas u biografiji ima desetine naslova, jednog osvojenog Oskara i status dive, a ne prestaje da niže izuzetne uloge, pa je tako na nedavno održanom Međunarodnom filmskom festivalu u Veneciji sve ponovo oduševila ulogom u filmu "Paralelne majke" Pedra Almodovara, posle kojeg je sledio devetominutni aplauz. 

Slavni španski režiser nije bio jedini koji je uticao na svetsku karijeru Penelope.

"Zaljubila sam se u Odri Hepbern u 'Ljubav popodne'. Plakala sam kad je Meril Strip morala da donese najtežu odluku ('Sofijin izbor'), bila sam prestravljena od 'Ralja', plakala sam uz Širli Meklejn i Debru Vinger ('Vreme nežnosti') i naučila neke plesne korake od Džona Travolte u 'Groznici subotnje večeri'", ispričala je glumica na gala večeri posvećenoj samo njoj.


 


 

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike