Drastičan rez na dodeli Oskara: Pokušaj oporavka od katastrofalne gledanosti ceremonije

23.02.2022

12:30

0

Prošlogodišnji prenos je pratilo "samo" 10,4 miliona gledalaca

Drastičan rez na dodeli Oskara: Pokušaj oporavka od katastrofalne gledanosti ceremonije
Oskar - Copyright Profimedia

U pokušaju da se oporavi od najgore gledanosti svih vremena, Akademija filmskih umetnosti i nauka odlučila je da proglašenje dobitnika Oskara u 8 kategorija, od ukupno 23, neće biti emitovano tokom direktnog prenosa.

Tih 8 kategorija su: Oskar za najbolji kratki dokumentarni film, najbolju montažu, najbolju šminku/frizuru, najbolju originalnu muziku, za najbolju scenografiju, najbolji kratki animirani film, najbolji kratkomeeražni film i za najbolji zvuk.

Profimedia
 

Obožavaoci će ipak moći da vide dodelu nagrade za ove kategorije, 27. marta, kada je dodela Oskara i zakazana, s tim što će Oskari u ovim kategorijama biti podeljeni u Dolbi teatru sat vremena pre prenosa uživo, a zatim će biti montirane u direktan prenos, piše Hollywood Reporter.

Sve ovo je u pismu, koje je u utorak poslao članovima Akademije, pojasnio predsednik Dejvid Rubin.

„Ceremonija uživo u Dolbi teatru počeće sat vremena ranije kako bi se predstavilo osam kategorija nagrada pre početka prenosa uživo. Te dodele će potom uređivati naši kreativni i produkcijski timovi i biće neprimetno presavijeni u emisiju uživo na televiziji“, stoji u pismu u kome se naglašava i sledeće:

Tanjug/Photo by Matt Sayles/Invision/AP, File)
 

„Svi nominovani u kategorijama SVIH nagrada će biti u etru i prikazani u direktnom prenosu, što govori o prihvatanju svih dobitnika", prenosi "Daily Mail".

„Svaki nagrađivani filmski stvaralac i umetnik u svakoj kategoriji i dalje će imati slavljenički "trenutak Oskara" na sceni Dolbija, suočavajući se sa ushićenom publikom“, navodi se u pismu.

Prošlogodišnju dodelu Oskara gledalo je "samo" 10,4 miliona gledalaca.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Telegraf

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike