Zašto je, uprkos protivljenju fanova i kritike, Nikol Kidman savršena za ulogu u filmu „Being the Ricardos“?

12.01.2022

16:15

0

Izgleda da je najpopularnija australijska glumica nekada negde sebi zacrtala da svaka decenija bude obeležena dobijanjem bar jednog Zlatnog globusa

Zašto je, uprkos protivljenju fanova i kritike, Nikol Kidman savršena za ulogu u filmu „Being the Ricardos“?
profimedia-0647829919 - Copyright Nikol Kidman kao Lusil Bol Foto: Profimedia

Nikol Kidman je poslednjim Zlatnim globusom za ulogu u filmu „Being the Ricardos“ ušla u istoriju kao glumica koja je izabrana za najbolju u istoriji ovog takmičenja u četiri zasebne decenije.

Prvi je dobila davne 1995. za ulogu u filmu „To Die For“, sledeći je bio 2001. za mjuzikl „Mulen Ruž“, a 2018. godine je istu nagradu dobila za ulogu u seriji „Velike, male laži“.

Na snimanju filma "Being the Ricardos": Foto: Profimedia
 

- Aron Sokrin je u filmu „Društvena mreža“ napisao originalnu priču o Marku Zakerbergu, i istražio uspon „Epla“ i Stiva Džobsa. U filmu „Being the Ricardos“ on skreće pažnju na drugu vrstu vizionara Lusil Bol - piše „Los Anđeles tajms“.

I verovatno tu leži tajna zašto je Sokrin izabrao baš Nikol Kidman za glavnu glumicu, jer za razliku od filma „Društvene mreže“,  gde je bio samo scenarista, ovde je bio i reditelj i scenarista i imao je kontrolu nad celim tokom filma.

A u početku, sve je bilo protiv Nikol. Fanovi TV zvezde i komičarke Lusil Bol nisu bili oduševljeni ovom idejom, smatrajući da tu ulogu zaslužuje komičarka Debra Mesing, koja je slavu stekla ulogom Grejs u seriji „Vil i Grejs“.  I sama Nikol se pribojavala ove uloge jer nije komičarka.

 - Nikad me ne biraju za komične uloge. To je verovatno rezultat moje karijere tokom koje sam glumila u dramama, ali je možda i do mog karaktera - izjavila je Kidmanova.

Profimedia
 

Ipak, izgleda da su na trenutak i Nikol i fanovi Lusil Bol zaboravili da ovo nije komedija već film o životu, tako da se čini da je Sokrin od početka prilično dobro znao šta radi.

- Holivud obožava biografske filmove, posebno one koji se bave samom industrijom. Mada je izbor Nikol Kidman i Havijera Bardema za glavne uloge probudio skepticizam kod svih, i fanova i kritičara - piše „Los Anđeles tajms“.

Radnja celog filma se odvija u jednoj nedelji snimanja sitkoma „Volim Lusi“.  „Variety“ glumu Havijera Berdema i Nikol Kidman ovde ocenuje kao savršenu.

Takođe podseća da se sve što se dogodilo u filmu: prevara, ljubav i optužbe, zaista dogodilo, ali ne u toj jednoj nedelji.

Profimedia
 

- „Being the Ricardos” je romantična komedija o braku nad kojim se nadvija sumnja koja neprestano izjeda Lusi. Takođe, to je i drama svega onoga što se dešava iza kulisa šoubiznisa.

- To je biografski film o Lusil Bol, filmskoj zvezdi. To je i omaž sitkomu „Volim Lusi“, ali i njegovoj demistifikaciji – pojašnjava „Variety“.

Pa zar onda Nikol Kidman - kojoj se brak raspadao ispred filmskih kamera Kjubrika dok je sa tadašnjim mužem Tomom Kruzom snimala „Širom zatvorenih očiju“, koja je imala partnera koji se borio sa zavisnošću kao i Lusil Bol, ali pre svega talentovana glumica - nije bila savršena za ovu ulogu?

Ovogodišnji Zlatni globus kaže da jeste, čeka se konačna presuda Oskara.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike