Gde najveće holivudske zvezde čuvaju svoje Oskare

26.03.2022

12:30

0

Čuvena zlatna statua koju svaki glumac želi držati u svojim rukama smatra se vrhuncem karijere u Holivudu

Gde najveće holivudske zvezde čuvaju svoje Oskare
profimedia-0098297716 - Copyright Ketrin Zita Džons Profimedia

Zlatna, 34 centimetra visoka figura viteza koji stoji na roli filma i drži mač, poznatija kao Oskar, najpopularnije je priznanje u svetu filma. Mnogi možda očekuju da bi ga njegovi slavni vlasnici mogli čuvati na nekim posebnim mestima, ali prema izjavama nekih od njih, čini se da ipak nije tako.

Penelope Kruz i njen suprug Havijer Bardem otkrili su da svoje trofeje, imaju po jedan, drže na mestima na kojima nisu toliko upadljivi.

- Nisu sakriveni, naprotiv, možemo ih videti krajičkom oka. Ako nam nedostaju, možemo jednostavno otići i uzeti ih, izjavio je Bardem. Par bi ove godine mogao imati više statua za svoju kolekciju jer su oboje nominovani.

Profimeda
 

Olivija Kolman dobila je 2019. zlatnu statuu za glavnu žensku ulogu i to za ulogu kraljice Ane u filmu "The Favourite". Glumica se našalila da će držati nagradu na posebnom mestu, u krevetu.

-Bit će između mene i supruga - izjavila je.

Godinu dana nakon što je osvojila Oskara za najbolju sporednu glumicu u filmu "Fences", Vajola Dejvis otkrila je da nagradu drži u kancelariji koju deli sa suprugom i partnerom u produkcijskoj firmi Džulijusom Tenonom. Stoji joj pored nagrade Emmy i Tony. Dejvis je izjavila da bi nagrade rado držala u garaži da nije njenog supruga koji želi da one budu na "pristojnom" mestu.

Tom Henks osvojio je dva Oskara. Prvi kao najbolji glumac za ulogu u filmu "Philadelphia" 1994., a drugi za film "Forrest Gump" godinu kasnije. Henks je priznao da ih drži na polici pored sportskih i ostalih trofeja koje je prikupila njegova porodica.

Goldi Hon ceni priznanja koja je osvojila. Kad je morala odlučiti gde će staviti svog Oskara, glumica je odabrala sobu za meditaciju.

Profimedia
 

- U toj prostoriji učim i praktikujem meditaciju. Ponekad je na kaminu. Nagrade su istorija, to je moja filozofija - rekla je.

-Menadžer čuva mog Oskara u svojoj kući jer je kod mene previše "prometno'' - objasnio je Džejmi Foks, Oskarom nagrađen 2004. godine za film "Ray".

Kejt Vinslet priznala je da svog Oskara drži u kupatilu. Objasnila je svoju odluku time da svi uvek žele videti nagradu, držati je i opipati.

- Uvek me pitaju gde ga držim i koliko je težak pa sam odlučila, ako bude u kupatilu, svi će ga videti i izbeći ću ta večna pitanja - poručila je Vinslet.

Alisija Vikander osvojila je 2016. Oskara kao najbolja glumica za film "The Danish Girl".

- Nisam ga videla od noći u kojoj sam ga dobila. Kako sam se selila u novi stan i dugo bila odsutna, dala sam ga na čuvanje prijatelju u Los Anđelesu, a njegova kćerka šalje mi fotografije da dokaže da se dobro brinu o njemu - objasnila je.

Kejt Vinslet Profimedia
 

Na pitanje gde drži nagradu za najbolju glumicu u filmu "La La Land", Ema Stoun rekla je da je Oskar u kući njene mame, njoj najvažnije osobe.

- Sigurna sam da se moja mama dobro brine za moju nagradu -objasnila je glumica.

- Moj Oskar je u našem domu na Bermudama. Shvatila sam da tamo nije "živelo" mnogo Oskara. Naravno, svako ko ga vidi želi se fotografisati s njim, rekla je jednom prilikom o nagradi za najbolju sporednu glumicu, a osvojila je 2002. za film "Chicago" - Ketrin Zeta-Džouns.

Riz Viterspun osvojila je 2005. godine Oskara za najbolju glumicu u filmu "Walk the Line", a svoju nagradu htela je isprva pretvoriti u "narukvicu" za kucanje po vratima ili ogrlicu, no odabrala je ipak tradicionalniji put.

Profimedia
 

- Nijedna od ovih opcija nije bila praktična. Sada ga držim u dnevnoj sobi - otkrila je.

- Svoju statuu stavila sam na policu s knjigama u spavaćoj sobi jer mi je jako čudan. Čak i nakon što sam ga dobila držala sam ga sakrivenog. Verovatno zato što sam ga dobila u vrlo teškom razdoblju života pa me podseća na to - rekla je Gvinet Paltrou.

Nakon što je 2013. godine osvojila prvi Oskar za ulogu u filmu "Silver Linings Playbook", Dženifer Lorens svoj stutuu odnela je u roditeljski dom u Kentakiju te je dobio mesto na porodičnom klaviru. Od tada je osvojila još tri statue, ali njihova sudbina je nepoznata.

- Ne znam gde je. Možda je u sefu ili na sličnom mestu. Zaista ne znam, nisam ga videla već neko vreme. Ne smatram da bi mali zlatni čovjek trebao biti nešto čemu se divimo pa tome učim i svoje dete. Puno je vrednijih stvari, a upravo zato Oskar nije izložen na vidljivom mestu - smatra Natali Portman.

Gvinet Paltrou Profimedia
 

Nagradu koju je osvojila za ulogu u filmu "Dreamgirls'" Dženifer Hadson čuva u posebnom zidu.

 -To je zapravo skriveni zid koji vodi u moj futuristički ured - otkrila je Hadson.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Avaz

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike