Havijer Bardem sedmi put: Trijumf filma „Dobar šef“ na dodeli Goja nagrada (FOTO/VIDEO)

14.02.2022

06:30

0

Popularni glumac je ove godine nominovan i za Oskara za najbolju glavnu mušku ulogu u filmu "Being the Ricardos"

Havijer Bardem sedmi put: Trijumf filma „Dobar šef“ na dodeli Goja nagrada (FOTO/VIDEO)
profimedia-0662033914 - Copyright Havijer Bardem na dodeli "Goja" nagrada/Profimedia

Film Fernanda Leona de Aranoa, "Dobar šef", koji je nominovan i za Oskara u kategoriji najbolji međunarodni igrani film, dostigao je rekordnih 20 nominacija na dodeli nagrada "Goja", Španske akademije umetnosti, i osvojio glavna priznanja na 36. ceremoniji održanoj 12. februara u Valensiji.

Dodela ovogodišnjih filmskih priznanja u Španiji, potvrdila je dominaciju Fernanda Leona i Havijera Bardema, kome je ovo sedma "Goja" nagrada.

Film "Dobar šef" Promo/MCF
 

„Dobar šef“ je proglašen za najbolji film, a njegova zvezda, Havijer Bardem, za najboljeg glumca. Film, koji je imao rekordnih 20 nominacija, osvojio je ukupno šest trofeja, uključujući najbolju režiju, originalni scenario, muziku i montažu.

Popularni glumac je ove godine nominovan i za Oskara za najbolju glavnu mušku ulogu u filmu "Being the Ricardos".

Godišnja nagrada Španske akademije filmske umetnosti i nauka "Goja" (Premios Anuales de la Academia de las Artes y las Ciencias Cinematográficas de España "Goya"), dodeljuje se od 1987. godine, a dobitnicima se uručuje mala bista Fransiska Goje.

Havijer Bardem i Penelope Kruz na dodeli "Goja" nagrada/Profimedia
 

Blanka Portiljo pobedila je za Oskara nominovanu Penelope Kruz, zahvaljujući snažnoj i uverljivoj ulozi Maikabel Lasa, udovice bivšeg guvernera Baskije, Huana Marija Jauregija, koja je 2011. godine pristala da upozna jednog od njegovih ubica, pripadnika terorističke organizacije ETA. Njen oproštaj, i način kako je portretisala Maikabel, duboko su dirnuli špansku publiku i kritiku.

Kejt Blanšet, Penelope Kruz i Pedro Almodovar na dodeli "Goja" nagrada/Profimedia
 

Jedan od vrhunaca ovogodišnje ceremonije dodele nagrada "Goja", bila je novoustanovljeno priznanje Međunarodni "Goja", koje je pripalo glumici Kejt Blanšet, a uručili su joj ga Penelope Kruz i Pedro Almodovar, koje je dobitnica nazvala "legendarnim parom". Takođe je odala priznanje španskoj kinematografiji što je snimala filmove uprkos godinama pandemije.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: B92

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike