Almodovar prvi put snima na engleskom jeziku: "Priručnik za čistačice" sa Kejt Blanšet u glavnoj ulozi

09.01.2022

11:30

0

Autor: Dejan Ćirić

Film je zasnovan na istoimenoj knjizi koja sadrži 43 kratke priče koje se fokusiraju na žene u različitim vrstama zahtevnih poslova

Almodovar prvi put snima na engleskom jeziku: "Priručnik za čistačice" sa Kejt Blanšet u glavnoj ulozi
profimedia-0307045361 - Copyright Pedro Almodovar i Kejt Blanšet/Profimedia

Kejt Blanšet će igrati glavnu ulogu u novom filmu čuvenog Pedra Almodovara "A Manual For Cleaning Women" ("Priručnik za čistačice"), piše "Variety". Radi se o prvom dugometražnom ostvarenju španskog reditelja na engleskom jeziku.

Film je zasnovan na istoimenoj knjizi američke spisateljice Lusije Braun Berlin koja sadrži 43 kratke priče koje se fokusiraju na žene u različitim vrstama zahtevnih poslova, pokušavajući uz to da se izbore sa životnim nedaćama, a kompletan projekat je trenutno u ranoj fazi razvoja.

Almodovar je režirao brojne kultne filmove na španskom jeziku, uključujući najnoviji "Parallel Mothers" ("Paralelne majke"), koji je svetsku premijeru imao krajem prošle godine i u kome je glavnu ulogu igrala neprikosnovena muza ovog reditelja Penelope Kruz. Taj film je poznatoj glumici doneo nominacije za dva Zlatna globusa.  

Pedro Almodovar i Kejt Blanšet/Profimedia
 

Almodovar je u dosadašnjoj karijeri osvojio dva Oskara - za najbolji film na stranom jeziku za ostvarenje "All About My Mother" ("Sve o mojoj majci") i najbolji originalni scenario za film "Talk to Her" ("Razgovoraj sa njom").

Iako će film "A Manual For Cleaning Women" biti njegov prvi dugometražni film na engleskom, Almodovar iza sebe već ima jedno ostvarenje na ovom jeziku. Režirao je kratki film pod nazivom "Human Voice" ("Ljudski glas"), piše Daily Mail.

Čuvena Kejt Blanšet takođe ima dva Oskara. Prvi je osvojila za ulogu legendarne glumice Ketrin Hepbern u filmu Martina Skorsezea "Avijatičar", a drugi za film "Plavi jasmin" Vudija Alena.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike