„Grand Hotel“ se vraća na scenu Madlenianuma: Plesni komad o taocima koji nemaju izlaz (VIDEO)

02.02.2022

14:01

0

Autor: Dejan Ćirić

Predstava je nastala kao svojevrstan odgovor na period izolacije i zatvaranja svih nas u ograničene prostore iz kojih se nije moglo pobeći

„Grand Hotel“ se vraća na scenu Madlenianuma: Plesni komad o taocima koji nemaju izlaz (VIDEO)
Copyright Promo/Zoran Škrbić

Na Velikoj sceni Opere i teatra Madlenianum 9. februara, sa početkom u 19.30, biće održano novo izvođenje hit predstave „Grand Hotel“ koreografa Aleksandra Ilića i reditelja Aleksandra Nikolića.

Nakon uspešnih gostovanja na festivalima Kaleidoskop u Novom Sadu, Purgatorije u Tivtu, Balet Fest Sarajevu i Jesenjim muzičkim svečanostima u Skoplju, ova uzbudljiva plesna predstava za koju je muziku uradila kompozitorka Ana Krstajić vraća se pred beogradsku publiku.

Promo/Belkiša Abdulović
 

Koreograf i reditelj Ilić i Nikolić, poznati autorski dvojac, rekli su da je predstava nastala kao svojevrstan odgovor na period izolacije i zatvaranja svih nas u ograničene prostore iz kojih se nije moglo pobeći.

Tako i protoganisti ove predstave, kao slučajni prolaznici postaju taoci jednog hotela u kome nema izlaza.

Promo/Belkiša Abdulović
 

Predstavu izvodi internacionalna ekipa igrača Mojca Majcen iz Slovenije, Ognjen Vučinić iz Hrvatske, Branko Mitrović iz Bosne i Hercegovine i Jakša Filipovac iz Srbije.

Pored njih u predstavi učestvuju članice Plesnog teatra „Gospođe“ Nada Kecman, Mira Ivančević, Marina Maraš, Milica Bezmarević, Biljana Knežević i Vesna Stipišić.

Promo/Zoran Škrbić
 

I ove godine „Grand Hotel“ očekuju gostovanja u Sloveniji i na festivalu u Belorusiji.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike