Mračna priča o čuvenom drvenom lutku: „Pinokio“ Giljerma del Toroa uskoro na Netfliksu (VIDEO)

27.01.2022

06:30

0

Ovaj film, rađen stop-motion (kadar po kadar) tehnikom, smešten je u Italiju tokom 1930-ih, odnosno u vreme fašističke vladavine Benita Musolinija

Mračna priča o čuvenom drvenom lutku: „Pinokio“ Giljerma del Toroa uskoro na Netfliksu (VIDEO)
Giljermo del Toro - Copyright Profimedia

Nakon raznih problema i mnogo vremena koje je prošlo od prvobitne najave, čini se da će dugoočekivani animirani film „Pinokio“ reditelja Giljerma del Toroa konačno ugledati svetlost dana, a kao potvrda toga stigao je prvi kratki tizer.

Ovaj film, rađen stop-motion (kadar po kadar) tehnikom, smešten je u Italiju tokom 1930-ih, odnosno u vreme fašističke vladavine Benita Musolinija.

Pixabay
 

U pitanju je nova varijanta poznate priče o drvenom lutku koji postaje pravi dečak, u kojoj će Pinokio brzo preći na nestašluke, što će ga dovesti u sukob sa Đepetom, koji je svestan da on nije baš najfiniji dečak na svetu.

Tu će biti i novih detalja koje će ispričati narator u vidu cvrčka, koga i vidimo u prvom tizeru. Iako u njemu nema puno scena, po prvi put vidimo konkretni vizuelni identitet filma i osećamo makar delić atmosfere koja nas očekuje.

Kako je del Toro poznat po mračnim fantazijskim elementima, ostaje da vidimo kako će uklopiti detalje originalne priče i istorijski kontekst u svoj prepoznatljivi stil.

Režiju uz njega potpisuje Mark Gustafson, a scenario je napisao zajedno sa Patrikom Mekhejlom.

Pixabay
 

Glasove pozajmljuju Gregori Man, Dejvid Bredli, Juan Mekgregor, Tilda Svinton, Kristof Valc, Fin Vulfhard, Kejt Blanšet, Džon Torturo, Ron Perlman, Tim Blejk Nelson i Bern Gorman.

Datum premijere još uvek nije poznat, ali očekuje se da će film biti dostupan na Netfliksu u novembru ove godine.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: City magazine

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike