U susret premijeri „Zlatnog dečka“: Napeta drama o fudbalu i mafiji (FOTO/VIDEO)

10.01.2022

18:01

0

Od 13. januara film će se naći u redovnoj bioskopskoj distribuciji širom zemlje i regiona

U susret premijeri „Zlatnog dečka“: Napeta drama o fudbalu i mafiji (FOTO/VIDEO)
zlatni_decko_kzn_10012022_085 - Copyright Ekipa filma "Zlatni dečko" ATA Images/Antonio Ahel

Premijera novog domaćeg filma "Zlatni dečko” Ognjena Jankovića biće održana sutra uveče, u bioskopima Kombank dvorane i Cineplexx Galerija Belgrade, najavljeno je danas na konferenciji za medije, nakon specijalne novinarske projekcije filma koja je upriličena u bioskopu Roda Cineplex na Banovom brdu, uz prisustvo autorske i glumačke ekipe.

Glavne uloge u ovom ostvarenju tumače Denis Murić, Jovana Gavrilović, Andrija Kuzmanović, Alisa Radaković, Petar Strugar, Igor Benčina, Tihomir Tika Stanić, Ljubomir Bulajić, Strahinja Blažić i drugi.

Publiku očekuje napeto, dinamično i uzbudljivo filmsko putovanje, u čijem središtu je drama o fudbalu, zakulisnim radnjama, transferima, menadžerima, građevinskim i fudbalskim mafijama...

Denis Murić ATA Images/Antonio Ahel
 

Autorska ekipa je na filmsko platno postavila priču o Denisu Markoviću, koji prolazi put od lokalnog kluba do igrača koji zarađuje velike sume novca, ali i uživa u mnogim porocima.

Scenario o ostavrenju o "najvažnijoj sporednoj stvari na svetu" potpisuju reditelj Ognjen Janković kao i Aleksa Ršumović i Vuk Ršumović.

- Talentovana deca danas se čupaju iz porodica kao mladi i postaju zlatne koke mnogim menadžerima. Novac je tu primaran, oko njega se sve vrti i tu se obrću ozbiljne cifre - rekao je reditelj Janković, kome je ovo debitantski rad na polju dugometražnog igranog filma, a ideja o ovakvoj priči je u njemu godinama sazrevala iako ne prati pomno fudbal.

Janković, koji je poznat kao član čuvenog rep benda "Beogradski sindikat", prisetio se da je sa svojim dedom davne 1984. godine prvi put bio na utakmici i primetio da to vreme ne može da se meri sa ovim danas.

- Veoma mi se svideo Denis Murić u filmu "Ničije dete" Vuka Ršumovića, tako da sam pozvao Vuka da vidim neku noviju Denisovu sliku. Čim sam ga ugledao, shvatio sam da je on savršen izbor za glavnu ulogu. Dalje nije bilo nedoumica, a uveliko smo pregovarali i sa svim ostalim glumcima - otkrio je Janković proces kastinga i nastajanje filma.

Ognjen Janković ATA Images/Antonio Ahel
 

On se zahvalio kompletnoj glumačkoj ekipi što su na vrhunski način izneli svoje uloge, gde su "Petar Strugar i Ljubomir Bulajić u ulogama kriminalaca sasvim drugačiji od drugih rola tih tipova danas u serijama i filmovima".

Janković ističe da je Jovana Gavrilović promenila scenario tako sjajno i veoma uspešno ga prilagodila sebi.

- Svaki čovek može da bude dobar, a opet da čini loše stvari. Svi likovi ovde su uglavnom pozitivni i negativni, što daje životnost i autentičnost filmu, jer je ovo univerzalna priča, aktuelna i prepoznatljiva van Srbije i regiona, bilo gde u svetu. Želim da ubuduće radim na isti način kao ovde sa glumcima, koji slušaju i daju svoje sugestije, imaju slobodu za kreiranje likova, što je veoma dragoceno - zaključio je reditelj.

Denis Murić se dugo pripremao za vodeću ulogu u filmu, 6 meseci je imao pripreme za fudbal, što mu je bilo lako, jer je 7 godina trenirao ovaj sport, a vežbao je i boks, jer je u ovom ostvarenju i taj sport deo intenzivnih priprema.

- Kada imate zlatnu ekipu, onda dobijete i zlatnog dečka. Ova ekipa svih saradnika je bila sjajna. Hvala reditelju i producentu za toliko poverenje i pružanje šanse da dobijem glavnu ulogu - nadahnut je bio Murić, još kao dete poznat iz filma "Enklava" (2015) Gorana Radovanovića.

Denis Murić ATA Images/Antonio Ahel
 

Producentska kuća “Fantastika Film Studio” na čelu sa Uglješom Jokićem, u saradnji sa Filmskim Centrom Srbije i kompanijom Telekom Srbija, stoji iza ovog originalnog filmskog projekta.

Andrija Kuzmanović tumači ulogu Čakija, menadžera glavnog lika, koga glumac opisuje kao tipičnog lika iz sportskih kladionica, koji želi da postane nešto više.

- Takve osobe pripadaju drugoj ligi, a zapravo imaju kvalitet da budu igrači prve lige. Veoma je kvalitetan film sa vrhunskom produkcijom na svetskom nivou. A reditelj je delovao da mu je ovo deseti, a ne prvi film - smatra Kuzmanović.

Andrija Kuzmanović ATA Images/Antonio Ahel
 

Petar Strugar je jedan od dvojice zloglasne braće Uskoković, u ovom filmu građevinac koji silom prilika postaje i sportski menadžer.

- U filmu sam deo te privredne grane kriminala. Ekipa se sastavlja u priči zahvaljujući talentu fudbalera Denisa i anti-talentu njegovog menadžera, ali da ne otkrivam puno - kaže Strugar.

Petar Strugar ATA Images/Antonio Ahel
 

Glumac Igor Benčina, predstavio je svoj lik bivšeg robijaša, kome je zadatak bio da junaka, tog zlatnog dečka, dovede u red i od njega napravi čoveka.

- Sa rediteljem Ognjenom sam pričao godinu dana pre početka snimanja filma. Iskreno, prvo nisam sebe video u toj ulozi. Onda smo kasnije kroz razgovor dolazili do rešenja. Ognjen ima neverovatnu količinu samopouzdanja, što je danas dragoceno, kao i jednu manipulativnu crtu, ali u najpozitivnijem smislu -podelio je svoje utiske Benčina, i dodao da je već na snimanju krimi serije "Grupa" video koliki je talenat Denis Murić i bilo mu je jasno "sa kim ima posla".

Igor Benčina ATA Images/Antonio Ahel
 

Jovana Gavrilović tumači prijateljicu glavnog junaka, ali i platonsku ljubav.

- Srećna sam sa svojom pozicijom u filmu, jer je u pitanju najčistija ljubav, nežna priča van tog surovog sveta fudbala, prava potraga za smislom i trajnim vrednostima života - objasnila je glumica.

Jovana Gavrilović ATA Images/Antonio Ahel
 

Premijerne projekcije u oba bioskopa - Kombank dvorana i Cineplexx Galerija su uveliko rasprodate, a film će imati premijeru i 12. januara u Novom Sadu, u bioskopu Arena Cineplexx.

Od 13. januara film će se naći u redovnoj bioskopskoj distribuciji širom zemlje i regiona.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike