Zanimljivi detalji o filmu “Aleja noćnih mora”: Zavodljiva priča o psihološkim igrama među ljudima

18.01.2022

14:30

0

Ambiciozni radnik u cirkusu ima sposobnost da sa samo par reči izmanipuliše bilo koga. Zavodi psihoterapeutkinju za koju se ispostavlja da je mnogo opasnija od njega

Zanimljivi detalji o filmu “Aleja noćnih mora”: Zavodljiva priča o psihološkim igrama među ljudima
Film "Aleja noćnih mora"/Profimedia

Misteriozne priče čuvenog meksičkog reditelja Giljerma del Tora  koji je okupio još zvučniju glumačku ekipu, pronalaze put do publike u svom novom filmu „Aleja noćnih mora“.

Bredli Kuper, Viljem Defo, Kejt Blanšet i Runi Mara, u filmu se pojavljuje Pol Anderson, koji je u svima dobro poznatom Šelbi klanu glumio Artura, brata glave porodice Tomasa Šelbija.

Zanimljive činjenice u vezi sa filmom spremaju vas za prikazivanje filma koji pored zavidne estetike iz snova vraća neo noar žanr na veliko platno.

Kejt Blanšet u filmu "Aleja noćnih mora" / Promo / MCF
 

1. Adaptacija romana

Verzija Giljerma del Tora je ponovna adaptacija romana „Aleja noćnih mora“ Vilijama Lindzija Grešama, nije rimejk filma iz 1947. godine, te publika može očekivati autorski pogled na poznatu priču o noćnim morama.

Bredli Kuper u filmu "Aleja noćnih mora"/Profimedia
 

2. Del Toro je pisao uloge za određene glumce

- Napisao sam ulogu Klema Houtlija za Viljema Defoa, kao i tajnovitu psihijatricu za Kejt Blanšet, Leonardo DiKaprio je bio prvobitno zamišljen da glumi Stentona Karlajla, ali nismo mogli da uskladimo rasporede snimanja. Bredli Kuper je Stenton Karlajl iz moje mašte – magnetski privlačan sa dozom ludila u sebi - objašanjava Giljermo Del Toro.

3 „Aleja" je zapravo realističan film

Ma koliko se činilo da je ovo domaštan film i nerealističan, on je u svakom svom segmentu, zapravo, utemeljen u stvarnosti. Iako mu je deo naziva noćna mora, film je o psihološkim igrama i ludilu ljudskih odnosa.

 
Film „Aleja noćnih mora“ publika može očekivati od 20. januara u bioskopima širom Srbije.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi