Posle dva Oskara i najviše priznanje francuske kinematografije: Cezar za Kejt Blanšet

18.12.2021

18:01

0

Glumica je dobila prvog Oskara za film "Avijatičar" Martina Skorsezea u kom je igrala ulogu Ketrin Hepbern, a drugog za "Plavi jasmin" Vudija Alena

Posle dva Oskara i najviše priznanje francuske kinematografije: Cezar za Kejt Blanšet
Copyright Kejt Blanšet/Profimedia

Dvostruka oskarovka Kejt Blanšet dobiće najviše priznanje francuske kinematografije - nagradu Cezar za životno delo (Cesar d’Honneur).

Francuska filmska akademija objavila je u petak da će glumici nagrada biti uručena na 47. ceremoniji dodele nagrada Cezar u Parizu, 25. februara 2022. godine.

Kejt Blanšet/Profimedia
 

U saopštenju stoji da australijska glumica dobija priznanje koje je ekvivalent američkom Oskaru zbog "apsolutno izvanredne karijere i ličnosti".

Blanšet je karijeru započela 1997. u australijskom ratnom filmu "Paradise", ali je svetsku slavu stekla ulogom u ostvarenju Šekara Kapura "Elizabeta", piše Deadline.

Glumica je dobila prvog Oskara za film "Avijatičar" Martina Skorsezea u kom je igrala ulogu Ketrin Hepbern, a drugog za "Plavi jasmin" Vudija Alena.

Kejt Blanšet/Profimedia
 

Kejt ćemo uskoro moći da vidimo u filmu "Don't Look Up", koji će se pojaviti na Netfliksu 24. decembra, kao i u "Nightmare Alley" Giljerma del Toroa uz Bredlija Kupera, Toni Kolet, Viljema Dafoa i mnoge druge zvezde.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: euronews.rs

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike