Glumačko ostvarenje godine: Nagrada „Miloš Žutić“ Marku Markoviću za ulogu u predstavi „Semper Idem“

24.12.2021

07:45

0

Autor: Dejan Ćirić

Odluku o dobitniku jednoglasno je doneo žiri Udruženja dramskih umetnika Srbije u sastavu: glumice Jovana Gavrilović i Vanja Ejdus (predsednica žirija), rediteljka Milica Kralj i pozorišni kritičar i teatrolog Aleksandar Milosavljević

Glumačko ostvarenje godine: Nagrada „Miloš Žutić“ Marku Markoviću za ulogu u predstavi „Semper Idem“
Copyright Marko Marković u predstavi “Semper Idem” Promo/Nađa Repman

Dobitnik prestižne nagrade „Miloš Žutić“ za 2020. godinu je glumac Marko Marković za ulogu u predstavi „Semper Idem“, koju je po romanu Đorđa Lebovića dramatizovao i režirao Gorčin Stojanović u Narodnom pozorištu Sombor.

Odluku o dobitniku jednoglasno je doneo žiri Udruženja dramskih umetnika Srbije u sastavu: glumice Jovana Gavrilović i Vanja Ejdus (predsednica žirija), rediteljka Milica Kralj i pozorišni kritičar i teatrolog Aleksandar Milosavljević.

Predstava “Semper Idem” Promo/Nađa Repman
 

Nagrada „Miloš Žutić“ dodeljuje se za najbolje glumačko ostvarenje u sezoni. U konkurenciji za nagradu (sezona 2019/2020), bila su glumačka ostvarenja u predstavama premijerno izvedenim u periodu od 1. jula 2019. do 30. juna 2020. godine, a za ovo prestižno priznanje je predloženo deset umetnika.

Nagrada „Miloš Žutić“ ustanovljena je 1994. godine, a Marko Marković je 26. laureat ovog staleškog priznanja. Priznanje se sastoji od plakete sa likom Miloša Žutića (rad akademskog vajara Zvonka Novakovića), od unikatne diplome na pergamentu čiji je autor akademski slikar i scenograf Geroslav Zarić i od novčanog iznosa.

Printscreen/Youtube
 

Datum svečanog uručenja Nagrade „Miloš Žutić“ glumcu Marku Markoviću biće naknadno utvrđen.

Dodela Nagrade „Miloš Žutić“ finansijski je podržana od strane Ministarstva kulture i informisanja Republike Srbije i Sekretarijata za kulturu grada Beograda.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike