Belivuk i Miljković pričaće o ubistvima u Spužu: Crnogorsko tužilaštvo poslalo zamolnicu Srbiji

30.10.2021

07:48

0

Specijalno tužilaštvo Crne Gore traži da se u Srbiji saslušaju Velja Nevolja, Marko Miljković i Nebojša Janković osumnjičeni za ubistva Damira Hodžića i Adisa Spahića

Belivuk i Miljković pričaće o ubistvima u Spužu: Crnogorsko tužilaštvo poslalo zamolnicu Srbiji
Ilustracija - Copyright 24sedam/Katarina Mihajlović

Crnogorsko specijalno državno tužilaštvo poslalo je Srbiji zamolnicu u kojoj se traži da naši pravosudni organi saslušaju Veljka Belivuka, Marka Miljkovića i Nebojšu Jankovića zbog sumnje da su učestvovali u ubistvima Damira Hodžića i Adisa Spahića u susednoj državi.

Pored dve likvidacije za koje ih sumnjiči Crna Gora, oni su osumnjičeni i za najmanje šest ubistava u Srbiji. Putem međunarodne pravne pomoći Srbiji je poslat zahtev da sasluša trojicu osumnjičenih.

Damir Hodžić i Adis Spahić, da podsetimo, nestali su 14. oktobra prošle godine. Sumnja se da su Belivuk, Miljković i Janković, po prethodnom dogovoru, zajedno ubili Damira Hodžića i Adisa Spahića, u čemu im je sa umišljajem pomogao Radoje Živković, saopštilo je Specijalno državno tužilaštvo Crne Gore.

Živković, inače rođak Radoja Zvicera, vođe "kavačkog klana" koji je u bekstvu, kako se sumnja, obezbedio je Belivuku i ostalima kuću u naselju Spuž u Danilovgradu za zločin, a potom stupio u kontakt sa Hodžićem i namamio ga u smrt.

Belivuk, Miljković i Janković su, kako se sumnja, ilegalno ušli u Crnu Goru da bi po nalogu nepoznate osobe, za koju se veruje da je zapravo Zvicer, ubili Hodžića. Istovremeno, po dolasku u Crnu Goru oteli su "škaljarca" Mila Radulovića, poznatijeg kao Mile Kapetan. Navodno, preko njegovog Skaja su istog dana kada su ubili Hodžića i Spahića u kuću u Ritopeku namamili i Lazara Vukićevića i ubili ga - otkrili su istražitelji.

Poruka na "Skaju"

Prema navodima izvora iz postupka koji se protiv njih vodi u Crnoj Gori, Belivuk je Hodžića ubio čim je došao u kuću u Spužu.

Hodžića je, kako je utvrđeno tokom istrage, do Spuža dovezao njegov rođak Spahić. Oko 15 sati u kuću su stigli Belivuk, Miljković i Janković. Belivuk je odmah ubio Hodžića tako što mu je ispalio hitac u glavu. Sva trojica su potom nasrnula na Spahića, vezali ga, kao i Radulovića. Istog dana, kako se sumnja, ubili su i Spahića.

O onome što se dogodilo u kući Belivuk je navodno preko "Skaja", glasovnom porukom, obavestio ostale pripadnike grupe koji su bili u Beogradu.

Tela nisu nađena

- Brate, Zemo i Hel i svi su dobro odreagovali, to ne može uopšte da se komentariše, svako je hvato svog, meni je zapao Kasap (Hodžić), Kratos (Miljković) je hvato zeta, Hel (Janković) je hvato M. To što je Kasap imao utoku i potegnuo, brate, to niko nije mogao da očekuje i to nije moglo da se promeni i ne može da se ispravi, to nikako, brate, ja uopšte nisam hteo da rizikujem, mi smo se tako dogovorili sami, bez obzira šta ste vi rekli tu u grupi, ako se vidi i potegne, odmah se puca. Brate, to nema šta tu da se pravdamo - poslao je, kako navodi SDT, u poruci.

Tela Damira Hodžića i njegovog zeta Spahića do danas nisu nađena. U prijavi se navodi i da su tragove u kući sakrili tako što su kuću potpuno demolirali, a potom iznova gletovali i krečili njenu unutrašnjost, menjali podove i pločice, kao i nameštaj.

Veljko Belivuk i juče je bio tema crnogorskog parlamenta, u kome su predstavnici poslaničkih klubova postavljali pitanja premijeru Zdravku Krivokapiću. Deo njih odnosio se i na legalan ulazak Belivuka i Miljkovića u Crnu Goru u januaru ove godine, kada su bili gosti Radoja Zvicera.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Kurir

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike