Belivukovi vojnici žrtvi odsekli prst, davili ga, pa zaklali: Jezivi detalji otmice i ubistva Nikole Mitića

23.10.2021

10:43

0

Autor: 24sedam

Rešović je tukao Mitića sve vreme dok je ovaj bio vezan u autu, piše u zahtevu za sprovođenje istrage protiv klana Velje Nevolje

Belivukovi vojnici žrtvi odsekli prst, davili ga, pa zaklali: Jezivi detalji otmice i ubistva Nikole Mitića
Copyright 24sedam/Mup

Detalji otmice i ubistva Nikole Mitića (33), za šta su osumnjičeni Veljko Belivuk, Marko Miljković, Senad Rešović, Miloš Budimir, Vladimir Grek, Srđan Lalić, Vlada Draganić, Bojan Hrvatin, Dejan Tešić, kao i u to vreme jedva punoletni A. S. i N. S, opisani u zahtevu za proširenje istrage, više su nego jezivi.

Kad su 10. avgusta 2020. godine pripadnici kriminalne grupe Veljka Belivuka i Marka Miljkovića uočili Nikolu Mitića (33) u njegovoj "hondi sivik" na Dedinju, preprečili su mu put ispred Ambasade SAD i pred većim brojem ljudi, kidnapovali ga, vezali i ubacili u "škodu superb" (BG 717-HJ). Tukli su ga do baze, odnosno svojih prostorija na stadionu Partizana u Humskoj, gde su nastavili sa mučenjem ovog mladića.

- Rešović je tukao Mitića sve vreme dok je ovaj bio vezan u autu - piše u zahtevu za sprovođenje istrage.. - Po dolasku u Humsku, fizičko maltretiranje i ispitivanje Mitića nastavili su Belivuk, Miljković, Lalić, Budimir, Hrvatin, Tešić i Rešović. Tražili su da im kaže ko ga je poslao da ih prati i uzeli su mu telefon, na kom je imao aplikaciju "Skaj". Naterali su ga da im da šifru i tu su videli njegovu komunikaciju sa Lazarom Vukićevićem.

U isto vreme, kako tvrdi tužilac, Lalić se pozabavio brisanjem video-zapisa sa stadiona, na kojima je bio zabeležen ulazak Mitića u njihovu "bazu", dok je zadatak Vladimira Greka i A. S. bio da se otarase Mitićevog telefona. Aparat su bacili u Dunav.

- Belivuk i Miljković su, zatim, doneli odluku da se pretučeni Mitić prebaci u vikendicu u Ritopeku i tamo ubije. Njih dvojica su ostala u prostorijama u Humskoj, jer su se bojali da će neko da prijavi otmicu Mitića, koja se dogodila usred dana, na javnom mestu i ispred Ambasade SAD. Njih dvojica su organizovala i da se istog dana hitno okreče prostorije "Principa" na stadionu, kako bi uklonili Mitićevu krv, koja je prskala tokom zlostavljanja, navodi se u zahtevu Tužilaštva, a prenose Novosti.

Okrivljeni Miloš Budimir, Lalić i Tešić odvezli su žrtvu u Ritopek, gde ih je u vikendici čekao, kako navodi tužilac, Draganić.

- Na osnovu uputstava i naredbi Belivuka i Miljkovića, koje su slali preko "Skaja", Mitiću su najpre, u njihovoj "klanici", kako su nazivali skrivenu prostoriju u garaži, odsekli prst na nozi, potom su ga davili, a na kraju zaklali. Za to vreme na stadionu su Belivuk i Miljković, sa Spasojevićem, koji je doneo farbu, krečili prostorije u kojima je boravila žrtva. Nameštaj i podove su prebrisali sonom kiselinom, a krevet sa jastucima, na kojem je sedeo Mitić, isekli su i bacili na deponiju - piše u zahtevu za sprovođenje istrage.

Hrvatin dobio status optuženog - svedoka

Bojan Hrvatin, kako proizilazi iz zahteva za proširenje istrage protiv kriminalne grupe Belivuka i Miljkovića stekao je status optuženog - svedoka. To nije povlašćen status, poput svedoka-saradnika, jer je učestvovao u ubistvima, ali će mu kazna biti manja, jer je pristao da sarađuje sa istražiteljima i ispriča svoja saznanja i detalje učešća u najkrvavijim delima. On je, inače, u kućnom pritvoru, pa će na suđenje stići sa slobode.

Njegovu "hondu sivik" pripadnici grupe su, po nalogu vođa, odvezli na Košutnjak i detaljno je prebrisali i očistili od tragova. Ostavili su auto i zaključali u Ulici Pere Velimirovića kod broja 52. Tamo je i nađen prvog dana maja ove godine.

- Sutradan, po ubistvu Mitića, Belivuk, Miljković, Spasojević, Miloš Budimir, Lalić i Hrvatin vratili su se u Ritopek, gde ih je čekao Draganić, kako bi uklonili telo - navodi se u obrazloženju zahteva o proširenju istrage. Žrtvu su isekli i samleli u mašini za mlevenje mesa. Ostatke su spakovali u džakove i pobacali u Dunav. Hrvatin i Draganić su, potom, prostoriju oprali različitim hemijskim sredstvima, sonom kiselinom, varikinom i vodom.

U zahtevu za proširenje istrage, protiv ove kriminalne grupe naveden je i podatak da se Dragan Mitrović (32), koji je uhapšen istog dana kad i Senad Rešović (33), tereti za udruživanje radi vršenja krivičnih dela. On se sumnjiči da je pratio i sakupljao podatke o Zdravku Radojeviću, koga su pripadnici grupe oteli i ubili novembra 2020. godine.

 

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike