Otkriven novi štek za likvidaciju: Klan Velje Nevolje imao još jednu tajnu kuću?

21.10.2021

07:14

0

Autor: M. M.

Sumnja se da je klan Veljka Belivuka i Marka Miljkovića koristio i kuću u vikend-naselju u Vojvodini za likvidaciju otetih suparnika

Otkriven novi štek za likvidaciju: Klan Velje Nevolje imao još jednu tajnu kuću?
Copyright Miljković i Belivuk Printscreen

Kriminalna grupa Veljka Belivuka i Marka Miljkovića, osim "kuće strave" u Ritopeku, kao i štek vikendica u Loznici i na Rudniku, navodno je imala tajnu kuću i u Vrdniku, a postoje sumnje da su pojedine žrtve upravo na toj lokaciji ubijene i zakopane.

Podsetimo, najsuroviji kriminalni klan na ovim prostorima, takozvana beogradska ćelija "kavačkog klana", razbijen je u velikoj akciji 4. februara. Iza rešetaka našle su se vođe grupe, ali i još tridesetak njihovih "vojnika". Istraga je do sada pokazala da su članovi grupe, pored kuće u Ritopeku, u kojoj su, kako se sumnja, ubili i samleli najmanje šest žrtava, imali štekove i u okolini Loznice, ali i na planini Rudnik, gde su u jednoj od vikendica pronađeni tragovi krvi.

- Sumnja se da ove kuće nisu jedine, te da su oni imali i štek u Vrdniku - kaže izvor upoznat sa slučajem, piše "Kurir".

Ubijali i u vikendici u Crnoj Gori

Podsetimo, crnogorski istražitelji su Belivuka, Miljkovića i još dvojicu članova njihovog klana optužili za otmice i likvidacije Damir Hodžića i Adisa Spahića u oktobru prošle godine.

- Hodžić i njegov rođak Spahić, koji nije imao veze s kriminalom, ubijeni su u vikendici u blizini Spuža - podsetio je izvor.

Crna lista

- Postoje indicije da su oni na ovu lokaciju takođe dovodili svoje žrtve, da su ih tu ubijali i zakopavali. Zasad se sumnja da je najmanje jedna osoba koja se nalazi na crnom spisku nestalih zakopana u Vrdniku, a istražitelji rade na utvrđivanju svih okolnosti i pronalasku tela - kaže sagovornik, i podseća da su istražitelji zasad rasvetlili nestanak i smrt šestorice muškaraca, a da se sumnja da je spisak Belivukovih žrtava daleko veći.

Izvor dodaje i da je ozloglašeni klan imao svoje pipke na teritoriji cele Srbije.

- S obzirom na to da su takozvane štekove imali u samom Beogradu, Šumadiji i zapadnoj Srbiji, ne isključuje se mogućnost da su i u Vojvodini imali svoju bazu - rekao je naš izvor.

Podsetimo, prošlog petka potvrđena je optužnica protiv Belivuka, Miljkovića i članova njihovog klana, kojom se oni terete za pet ubistava - Aleksandra Gligorijevića, Gorana Veličkovića, Zdravka Radojevića, Lazara Vukićevića i Milana Ljepoje. Žrtve su brutalno ubijene, iskasapljene i samlevene u industrijskoj mašini za meso koja je bila u tajnoj sobi u vikendici u Ritopeku. Samlevene delove tela su potom pakovali u džakove i bacali u Dunav.

Mitić se zvao Posejdon

Nikola Mitić, kako se sumnja, imao je telefon sa Skajem i na toj aplikaciji je koristio nadimak Posejdon.

- Posle njegove otmice, svedok-saradnik Bojan Hrvatin, koji je u takozvanu klanicu namamio svog prijatelja Gorana Veličkovića, prvi put je ušao u kuću u Ritopeku - otkrio je izvor.

Mitić je, da podsetimo, otet ispred Ambasade SAD na Dedinju u avgustu prošle godine, jer je klan verovao da ih on prati i snima iz stana koji su navodno sada pokojni Lazar Vukićević i Aleksandar Šarac iznajmili kod stadiona Partizan.

- Nikola Mitić je ranije, navodno, bio blizak s Nikolom Vušovićem, zvanim Džoni s Vračara, a sumnja se da je prijateljstvo puklo kad je saznao da mu je Džoni silovao devojku. U pritvoru je upoznao Vukićevića, koji je Vušovića ranio, pa su se zbližili. Klan je Vukićevića i Šarca smatrao „škaljarcima“ i bili su u ratu - rekao je izvor.

U kući pronađen i krevetac

U danima pre hapšenja klana policija je locirala vikendice u okolini Loznice i na Rudniku u koje su pripadnici grupe odlazili.

- Belivuk je čak uhapšen na putu za Rudnik, gde je, kako se sumnja, planirao da spali vozila korišćena u otmicama i likvidacijama žrtava - rekao je tada izvor.

Kuća na Rudniku bila je kompletno opremljena, a istražitelje je šokiralo to što su u njoj pronašli dečji krevetac. Ništa drugačija situacija nije bila ni u kući u okolini Loznice, ona je takođe bila dobro opremljena.

- Inspektori su prečešljali obe lokacije, a ispitivalo se da li su tu dovodili otete muškarce - naveo je izvor.

Hapšenja traju

- Početkom ove nedelje istraga je proširena i u odnosu na nestanak i ubistvo Nikole Mitića, koji je nestao u Beogradu avgusta 2020. Zbog otmice i ubistva Mitića, koji je takođe usmrćen i samleven u kući u Ritopeku, uhapšeni su i Senad Rešović i Dejan Mihajlović, kojima je nakon saslušanja u Tužilaštvu za organizovani kriminal određen pritvor - kaže izvor. i dodaje da su se oni branili ćutanjem:

- Na spisku osumnjičenih za ovaj zločin su i Belivuk i Miljković, ali i Srđan Lalić, kao i Bojan Hrvatin, koji je u međuvremenu postao svedok-saradnik i otkrio detalje o zločinima. Svi oni će biti ponovo privedeni na saslušanje.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike